- Thor skal vinne

LUXEMBOURG (Dagbladet): Trener Denis Roux forventer at Thor Hushovd (24) skal vinne en etappe i Tour de France. Allerede i dag satser Hushovd på å tilfredsstille treneren.

En 124. plass under gårsdagens prolog var langt under forventningene for Thor Hushovd. Han satset på seier og mislyktes. Men da Dagbladet møtte ham på hotellet i Luxembourg seint i går kveld, hadde han allerede taktikken klar for dagens etappe.

- Jeg skal sitte foran og støte og være med i et brudd. Klarer jeg det, er de 45 sekundene jeg tapte i prologen, ingenting, sier en svært offensiv Thor Hushovd.

Ikke overrasket

Heller ikke treneren hadde forandret mening om elevens innsats etter at resultatlista i går kveld var klar.

Han har fortsatt stor tro på at Hushovd skal lykkes med å vinne en etappe i Tour de France.

Derfor vil nordmannen ikke bli brukt som hjelperytter.

- Alt er mulig

- Nei. Han kommer til å få en fri rolle. Hans oppgave er å vinne en etappe. Derfor må han få sjansen til å gå i brudd når muligheten byr seg, sier Denis Roux til Dagbladet.

Men han utelukker ikke at lagets to spurtere kommer til å samarbeide.

- Hushovd kan gå i brudd og vinne. Eller han kan velge å kjøre taktisk sammen med O'Grady.

- Han kan fortsatt klare å kapre den gule ledertrøya i morgen. Alt er mulig. 45 sekunder er ingenting. Touren er ennå lang, sier Crédit Agricole-trener Denis Roux til Dagbladet.

Thor Hushovd ble ikke overrasket da Dagbladet fortalte ham om trenerens prioritering.

- Jeg hadde regnet med det, men det er greit å høre det. Jeg kommer til å benytte min sjanse.

Motivert

Til tross for at 24-åringen hadde alle odds mot seg under gårsdagens viktige prolog og har hatt mye motgang tidligere i sesongen, nekter han å la seg knekke.

- Jeg er veldig motivert for å vinne. Jeg føler meg sterk nok, sier han.

MOTIVERT: Thor Hushovd er veldig motivert for å vinne dagens etappe i Tour de France. - Jeg føler meg sterk nok, sier han.