Thor vil ha ledertrøya

Går for bonuspoeng

CHALLANS (Dagbladet.no): Thor Hushovd vet Lance Armstrong og andre temposterke ryttere blir for vanskelige å slå på lørdagens tempoetappe.

- Med maksimal uttelling kan jeg komme meg inn blant de ti beste og få poeng, men det er lite sannsynlig. Det er heller ingen av de andre spurterne som ligger an til det, sier Hushovd.

Underveis i løpet er det imidlertid punkter som gir bonussekunder ved god paseringstid. Her kan Hushovd sikre seg et lite forsprang på konkurrentene slik at han i løpet av et par dager kan ikle seg den gule ledertrøya. Den bar han også en kort periode i fjor.

- Formen virker fin, sier Hushovd.

I likhet med de andre rytterne lengter han etter å starte på årets utgave av verdens største sykkelritt. I årets Tour de France har ikke arrangøren med den sedvanlige prologen. I stedet kjører rytterne 19 kilometer tempo på vestkysten fra Fromentine til Noirmoutier-en-I\'île.

- Det kan bli vind, og det vil passe en rytter som Thor bedre enn mange andre. Da er det ekstra viktig med stor kjørestyrke, sier Hushovds trener Atle Kvålsvoll til Dagbladet.no.

LEDERTRØYEN:</B> Thor Hushovd hadde den noen dager i fjor, og drømmer om å bære den i år også.