Thor vil ha mer gull

VALKENBURG (Dagbladet): Ved middagstider i dag kan pedalkometen Thor Hushovd (20) bli dobbelt verdensmester i sykling. Det var Kurt Asle Arvesen som fikk ham til å skjønne at det går an å bli sykkelverdensmester med norsk pass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For ganske nøyaktig ett år siden spurtet romsdølen Kurt Asle Arvesen inn til landsveisgull under U23-VM i spanske San Sebastian. Der skulle også Thor Hushovd vært. Men skader hadde ødelagt VM-drømmen, så han satt isteden på et charterfly til Kanariøyene mens landsmannen rullet inn med hendene over hodet.

- Etter jeg hadde landet på Grand Canaria, ringte jeg hjem. Da fikk jeg vite at Kurt Asle hadde vunnet gull. Resten av ferien tenkte jeg ikke på stort annet, sier Hushovd.

Slo mesteren

Og det 20-åringen tenkte, var omtrent som følger: Kan han, så kan jeg. - Kurt Asle viste at det var mulig å vinne store mesterskap selv om man kommer fra et lite sykkelland som Norge. Det ble veldig motiverende for meg. Jeg hadde gått skadet siden begynnelsen av mai, og var var veldig skuffet over å gå glipp av VM. Derfor trengte jeg en sånn oppmuntring før jeg skulle begynne å trene meg opp til en ny sesong, sier Grimstad-gutten.

Som før han ble skadet i fjor, rakk å spurtbeseire nettopp Kurt Asle Arvesen under et norgescupritt. Det var det ingen andre nordmenn som klarte forrige sesong.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer