Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thordarson ferdig i Lyn

Teitur Thordarson slutter som trener i Lyn. De interne stridighetene i klubbene ble til slutt for mye for islendingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er selvfølgelig trist og leit. Jeg gledet meg til å komme til Lyn i vinter, men sesongen har vært en gedigen skuffelse. Sånn situasjonen er blitt, er det beste for klubben at det blir gjort nå, sa Teitur Thordarson under en pressekonferanse i Lyns lokaler i kveld.

Han er skuffet over at han aldri klarte å følge opp osloklubbens suksess i eliteserien fra i fjor.

- Jeg sitter igjen med en bitter følelse. Jeg hadde store forhåpninger om å gjøre Lyn til en toppklubb, men det skjedde ikke, sa Thordarson.

Interne stridigheter

Helt siden Thordarson kom til Lyn i vinter, har klubben vært preget av interne stridigheter med spillergruppen, og lekkasjer til pressen. Det var en av de utløsende årsakene til at islendingen fratrer stillingen. Han ba selv om å bli løst fra kontrakten.

- Lekkasjene som kom fra våre lokaler var illojalt ovenfor både spillergruppen, trenerne og klubbledelsen. Det er delvis årsaken til at jeg gir meg. Men vi har heller ikke prestert godt nok, og tabellsituasjonen er alvorlig for klubben.

Ved siden av de interne stridighetene i spillergruppen har laget slitt mye med skader.

- Jeg vet at spillerne har prestert mye bedre tidligere, og først for tre uker siden kunne vi stille med samme laget på banen som i fjor. Vi har hatt mange skader, og har måttet bruke flere av de unge spillerne. Dermed har vi ikke fått prestert som vi ville, forklarte islendingen.

- Støtte fra klubben

Thordarson bedyrer at han har hatt full støtte fra både klubbeier Atle Brynestad og resten av klubbledelsen når det har blåst som verst. Tankene om å fratre stillingen ble luftet først tirsdag.

- Det har aldri vært noen diskusjon om å slutte, og jeg er takknemlig for all støtten fra Atle Brynestad. Uten hans støtte er det ikke sikkert jeg ville vært her så lenge, sa han.

Noen sluttpakke for treneren er ikke avtalt ennå. Ifølge Thordarson må det sportslige komme i første rekke.

Han håper nå Lyn vil få orden på sakene igjen, og komme seg vekk fra bunnstriden. Laget har tapt de seks siste seriekampene og ligger på kvalifiseringsplassen. De er bare ett poeng foran Aalesund på sisteplass.

Fladmark tar over?

Ifølge administrerende direktør i Lyn, Christian Berg, er det ikke avklart hvem som vil ta over trenerjobben og hvem som leder laget i torsdagens returoppgjør i UEFA-cupen mot Runavik fra Færøyene. Lyn vant første kamp 3-1. Men det er ventet at assistenttrener Sture Fladmark vil lede laget resten av sesongen allerede fra den kampen.

- Det finnes alternativer, men ingenting er bestemt. Noe mer ønsker jeg ikke å kommentere. Det vil sannsynlig bli avklart først neste uke. Men kan vi få til en varig løsning torsdag, og slå to fluer i en smekk, vil vi gjøre det, sa Berg.(NTB)

<B>TRENERBYTTE:</B> Lyn må nok en gang på trenerjakt midt i sesongen, etter at Teitur Thordarson har gitt seg som trener i klubben.