Møter Canada etter braktapet torsdag

Thoresen: - Vi må gjøre noe med oss selv

Etter to tap og en seier står mektige Canada for tur i ishockey-VM torsdag for de norske iskrigerne. Oppgaven er å gjøre kvelden utrivelig for motstanderen. 

IKKE PÅ DET NIVÅET VI KAN: Det mener landlagssjef Petter Thoresen etter tapet for Finland. Foto: NTB/Scanpix
IKKE PÅ DET NIVÅET VI KAN: Det mener landlagssjef Petter Thoresen etter tapet for Finland. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Finnene fikk en svært så trivelig kveld tirsdag mot et noe blekt og tafatt norsk lag. Det stoppet på 0-7. Det overrasket landslagssjefen Petter Thoresen noe.

- Vi kom ikke opp til det nivået vi kan. Både med og uten puck så var vi dårligere enn vi hadde trodd vi skulle være, for å være helt ærlig, sier landslagssjef Petter Thoresen til NTB.

- Canada er vel også hakket bedre enn Finland med alle sine NHL-stjerner?

- Canada har mange verdensstjerner og gode unge ishockeyspillere så litt av det samme som mot finnene møter vi torsdag. Vi får ikke gjort noe med Canada, vi må gjøre noe med oss selv og det er det viktigste. Vi kan ikke styre hvor gode motstanderne er, men vi kan gjøre at de ikke får det like gøy og gi dem lette arbeidsforhold, sier Thoresen.

- Finnene fikk det altfor lette arbeidsforhold. Vi ga fra oss pucken for lett. Vi lå ikke bra nok i markeringene. Vi må rette på oss selv. Det er ikke sikkert vi nødvendigvis vinner for det, men vi må framstå mer solid enn det vi gjorde mot Finland, sier landslagssjefen.

Tøft oppsett

Norge har fått en tøff matchup i VM og spesielt den korte tiden mellom Canada- og Danmark-kampen. Det er bare nesten bare litt over 16 timer mellom. Mens danskene har fått et helt døgn mer hviletid.

- Vi har visst om dette lenge og forberedt oss mentalt på at vi får to tette kamper i starten og mot Canada/Danmark. Vi var vel ikke så fornøyd med at vi spiller 20.15 mot Canada og plutselig 16.15 kamp mot danskene dagen etter. Det er få timer mellom, men det er ting vi må ta hensyn til også i løpet av kampen mot Canada.

- Det er klar vi må stå på til siste slutt, men det er ikke sikkert vi trenger å matche i hjel folk. Det blir nok litt resultatbestemt. Holøs, hvis han er skadefri, trenger for eksempel ikke spille halve kampen, forklarer Thoresen.

Norge skal ikke normalt ta poeng mot Canada. Det har ikke skjedd siden 2-2 mot dem i Halifax i 2008. Norge har den eneste seieren mot Canada fra VM i 2000.

Strekk for Holøs

- Det er en stund siden jeg spilte i NHL, men vi har jo møtt Canada mange ganger. De har vel kanskje en enda bedre versjon her enn finnene har., sier kaptein Jonas Holøs.

Han tok det litt mer forsiktig mot slutten av kampen mot Finland. Han kjente tegn på en lyskestrekk og valgte å stå av tidligere enn planlagt.

- Jeg pådro meg en liten strekkskade. Det var litt sånn at det ble verre og verre utover kampen. Hadde det vært siste kampen mot Sør-Korea så hadde jeg kanskje spilt hele kampen. Ettersom vi har flere viktige kamper var det viktig å hvile de siste ti minuttene.

Landslagskapteinen får hele tiden behandling for skaden.

- Det går greit nå når man sitter her ute i sola, men kanskje verre når man skal flytte på flere hundre kilo med canadiere med skøyter på.

Canada innledet med å tape for USA, men fjorårets tapende finalist har nedsablet Sør-Korea.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer