Thoresen & Co. tapte første kamp igjen

Klarer de reise seg igjen?

Patrick Thoresen og Philadelphia Flyers tapte 2-4 for Pittsburgh Penguins i første semifinale i NHL-sluttspillet.

Flyers har tapt første kamp i alle tre sluttspillrunder så langt. I første runde vendte laget med tre strake mot Washington Capitals, i kvartfinalen vant Flyers fire strake mot Montreal Canadiens. Det blir vanskeligere i delstatsderbyet mot Penguins.

- Vi har vært i denne situasjonen før, og vi må bare prøve å komme tilbake ved å gjøre det samme vi gjorde sist, sa Mike Richards som scoret begge Flyers-målene i natt.

Superstjernene Jevgeni Malkin og Sidney Crosby avgjorde for Penguins etter at Flyers tok ledelsen 2-1 i første periode. Allerede før første pause var hjemmelaget foran for godt på vei mot sin sjette strake hjemmeseier i sluttspillet.

Lite brukt

Patrick Thoresen var på isen da Penguins scoret kampens første mål etter 6.19 minutter, og han fikk bare 5.36 minutter til sammen fordelt på 10 bytter - fem i 1. periode, tre i midtperioden og to i den siste.

Petr Sykora ga Penguins ledelsen, men Mike Richards vendte kampen med to raske mål. Crosby utlignet, og Malkin gjorde 3-2 for Penguins sju sekunder før slutt i den første perioden.

Malkin punkterte kampen med et undertallsmål i 2. periode. Med tre målpoeng fredag er den 21-årige russeren oppe i 17 så langt i sluttspillet, flere enn noen annen spiller. 

HAVNET BAKPÅ IGJEN: Patrick Thoresen og Flyers-gutta har en tendens til å tape førstekampen - for så å slå tilbake. Foto: AFP
HAVNET BAKPÅ IGJEN: Patrick Thoresen og Flyers-gutta har en tendens til å tape førstekampen - for så å slå tilbake. Foto: AFP Vis mer

- Vi gjorde noen feil i de to første periodene som ikke ligner dette laget. Men all ære til Pittsburgh for at de utnyttet sjansene sine, sa Richards. 

- Når vi gir bort pucken og lar Malkin og Crosby kontre mot oss så kan det ikke gå bra, supplerte trener John Stevens.

Savnet

Flyers savnet sin finske back Kimmo Timonen som er rammet av en blodpropp i ankelen og tidligst kan være tilbake til Stanley Cup-finalen.

Han er ikke bare en viktig forsvarsspiller, han styrer også overtalssspillet og er en viktig pasningslegger i kontringssituasjoner.

De to Pennsylvania-lagenes farmerlag møttes for øvrig også i AHL-sluttspillet, og der avgjorde Wilkes-Barre Penguins fredag med sin fjerde seier på fem kamper mot Philadelphia Phantoms.

Et omen også for NHL-semifinalen?

Thoresen & Co. tapte første kamp igjen