Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thoresen ble russisk mester

- Uten tvil det største jeg har opplevd som ishockeyspiller.

MESTER: Patrick Thoresen i aksjon for landslaget. I dag ble han mester i den russiske KHL med Salavat Julaev. De vant 4-1 i kamper mot Atlant Moskva. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
MESTER: Patrick Thoresen i aksjon for landslaget. I dag ble han mester i den russiske KHL med Salavat Julaev. De vant 4-1 i kamper mot Atlant Moskva. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix Vis mer

Patrick Thoresen ble i dag første norske mester i ishockeyserien KHL. Hans lag Salavat Julajev vant 3-2 i den femte finalekampen mot Atlant Moskva.

Med 4-1 sammenlagt er Salavat KHL-mester denne sesongen. Thoresen noterte ikke poeng lørdag, men spilte nesten 13 minutter i den femte finalekampen. Andrej Taratukhin, Andrej Kugeijkin og Alexander Svitov scoret målene. 27 år gamle Thoresen fikk tre mål og 15 assist på 21 sluttspillkamper. Han har tidligere spilt for Edmonton Oilers og Philadelphia Flyers i den nordamerikanske ishockeyserien NHL. - Det er uten tvil det største jeg har opplevd som ishockeyspiller. Det er en utrolig bra liga, og vi har hatt en lang vei fram til finalen. Dette er utrolig moro, sa Thoresen til NRK. «Vi gratulerer Patrick Thoresen med en av de største norske ishockeyprestasjonene noensinne», het det i en melding på Norges ishockeyforbunds nettside.
Salavat Julajev kommer fra byen Ufa. Laget vant den tidligere russiske superligaen i 2008. Bars Kazan vant KHL de to foregående årene. Vinnerlaget får det prestisjefylte Gagarin-trofeet, vinnerbeviset oppkalt etter Jurij Gagarin, det første mennesket i verdensrommet i 1961. - Jeg var veldig nervøs på slutten. Vi gjorde 3-1 og trodde det var kjørt, så reduserte de 20 sekunder etterpå da det fortsatt var fire minutter igjen av kampen. Jeg hadde ikke særlig lyst til å dra tilbake til Moskva-området for å spille kamp seks der. Nå blir det feiring, strålte Thoresen.
(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media