Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thoresen blir i Russland

Går fra Salavat Julajev til SKA St. Petersburg.

BLIR I RUSSLAND: Patrick Thoresen fortsetter karrieren i KHL, men flytter fra Ufa til St. Petersburg.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
BLIR I RUSSLAND: Patrick Thoresen fortsetter karrieren i KHL, men flytter fra Ufa til St. Petersburg.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

Patrick Thoresen skal neste sesong spille ishockey for SKA St. Petersburg, melder hockeymagasinet.no.

Han blir værende i den russiske KHL-serien.

Flere hensyn spilte inn da Thoresen valgte å skifte fra byen Ufa og klubben Salavat Julajev til en by og en klubb langt lenger vest i Russland.

- Vi bestemte oss tidlig for at familien skulle være med, og da måtte jeg finne et lag hvor ting var best mulig tilrettelagt for familien, sier ishockeyproffen.

St. Petersburg har flere engelske skoler, og veien hjem til Norge er også langt kortere enn den var i Ufa, der Salavat Julajev holder til.

- Jeg må også innrømme at jeg har vært i St. Petersburg et par ganger, og jeg har for lengst forelsket meg i byen. De sto høyt oppe på lista over andre russiske lag jeg kunne spilt for, sier Thoresen.

Han erkjenner også at det økonomiske tilbudet fra SKA St. Petersburg var det beste.

Tilbudet var blant annet bedre enn det NHL-klubben Philadelphia Flyers kunne komme opp med.

(NTB)