Thoresen er en skygge av fjorårsutgaven

Ett mål og en assist i VM.

SLITER:  Patrick Thoresen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SLITER: Patrick Thoresen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Patrick Thoresen (29) er bare en skygge av seg selv så langt i ishockey-VM og milevis unna den formen han var i ved samme tid i fjor.

Det er ikke bare formen Thoresen sliter med. Den norske uttellingen i overtall skremmer ikke mange. Det er kanskje hovedårsaken til at KHL-proffen mangler flyt i spillet sitt.

I fjor var Thoresen VMs storscorer, mens så langt i årets mesterskap med står han bare med ett fattig mål og en assist. Det var imidlertid det viktige vinnermålet mot Danmark sist uke. Det som kanskje smerter mest, er at han har vært på isen ved fem baklengsmål.

Slurv - Vi har hatt veldig mange muligheter i overtall, men vi slurver litt for mye og har gått ned noen prosent i arbeidsinnsats. Samtidig som at motstanderen har hevet sitt spill mot oss, så har vi ikke fått samme uttelling, sier Thoresen.

Landslagssjef Roy Johansen har forsøkt etter beste evne å stokke om på rekken for å få Thoresen i gang. Han spilte med Mads Hansen og Per-Åge Skrøder i de to første kampene, fortsatte med Marius Holtet og Kristian Forsberg i den neste, mens i de to siste kampen har Thoresen spilt sammen med Ken André Olimb og Holtet.

Det har gått trått for den vanligvis innsatsfylte spilleren. Patrick Thoresen har likevel ikke gitt opp håpet om en kvartfinale, selv om mektige Tsjekkia må beseires tirsdag.

Må nullstille - Vi har en ny sjanse mot Tsjekkia. Vi må bare gjøre ting litt bedre, så kan vi vinne.

- Hvordan klarer dere å nullstille dere etter å ha blitt rundspilt av Sveits?

- Jeg vet ikke helt, men vi har klart å gjøre det i en del kamper tidligere. Vi har jo ikke noe valg og må bare nullstille dette. Det var vanskelig mot Sveits, men vi må bare snu trenden og se framover, sier Thoresen. (NTB)