Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thoresen hylles av Oilers-sjefen

- Ingen svakhetstegn overhodet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Patrick Thoresen (22) har nærmest sjokkert ledelsen i NHL-klubben Edmonton Oilers med sitt gode spill i sesongoppkjøringen. Nå garanteres han mer eller mindre en plass i årets stall.

22-åringen har spilt inn fire poeng på de tre siste oppkjøringskampene, og omtales i lokalavisen Edmonton Sun som den store og ukjente overraskelsen i årets lag. Det inntrykket bekrefter trener Craig MacTavish.

– Det er lenge siden vi hadde en europeisk spiller som kommer hit og fremstår så ferdigutviklet og effektiv, sier han til avisen.

– I øyeblikket ser han ut som en kar som ikke bare kommer på laget, men som virkelig kommer til å hjelpe oss. Jeg har ikke sett noen svakhetstegn overhodet, tilføyer han.

Sterk offensivt

Edmonton Sun påpeker at ukjente 22-åringer sjelden erobrer en plass på et NHL-lag. Og heller ikke trener MacTavish visste helt hva han fikk da Thoresen ble hentet fra svensk hockey.

– Jeg visste lite. Du hører alltid historier om gode spillere som visstnok er gode nok til å hjelpe klubben, men inntil nå har jeg ikke sett noen av hans kvalitet, sier han.

– Det finnes noen spillere som du bare liker bedre og bedre dess mer du ser av dem, utdyper Oliers-treneren.

Han har bitt seg spesielt merke i nordmannens offensive kvaliteter.

– Jeg husker de fire målene han har vært involvert i de siste ukene. Det var han som gjorde hele spillet på alle sammen. Det ser ut til at han blir en nyttig tilvekst på mange forskjellige områder, sier MacTavish.

Åpner 5. oktober

Selv er Patrick Thoresen glad for at karrieren i den nordamerikanske hockeyligaen ser ut til å få en drømmestart.

– Da jeg kom hit, ante ikke folk egentlig hvem jeg var. Jeg har ikke blitt «draftet» eller noen ting, men jeg vet at jeg kan spille god hockey, sier han.

Nordmannen er ikke overrasket over at han i øyeblikket ser ut til å være inne på det relativt stjernetunge Edmonton-laget.

– Jeg visste at jeg kom til å passe godt inn her, og det er virkelig moro at jeg har fått vist meg fram så godt, sier han til Edmonton Sun.

Avisen peker på at den største bonusen for Oilers er at Thoresen kom til klubben helt gratis. 22-åringen ble hentet til Canada etter at den tidligere svenske storspilleren Kent Nilsson tipset klubben om nordmannen.

Edmonton Oilers åpner årets sesong mot Calgary Flames 5. oktober.

 
(ANB)

<B>IMPONERER:</B> Patrick Thoresen nærmest garanteres en plass i stallen til NHL-klubben Edmonton Oilers. - I øyeblikket ser han ut som en kar som ikke bare kommer på laget, men som virkelig kommer til å hjelpe oss, sier trener Craig MacTavish.