Thoresen kan miste hockey-VM

Edmonton bestemmer.

Patrick Thoresen kan komme til å måtte stå over ishockey-VM i Moskva. Årsaken er at han kanskje må spille sluttspill for Edmontons farmerlag.

Det betyr at landslagssjef Roy Johansen kan miste sin største stjerne i VM, skriver VG, og generalsekretær Jon Haukeland i ishockeyforbundet sier at det er Edmonton som bestemmer. 

- Vi er helt i deres vold, for å si det slik, når det gjelder disponeringen av Patrick Thoresen, innrømmer Haukeland overfor VG.

Landslagstrener Johansen sier han vil ta direkte kontakt med Oilers-trener Craig MacTavish, men han innrømmer at han ikke har noe pressmiddel å sette inn i forhold til NHL-klubben.

Sluttspillet i AHL, der farmerlaget til Edmonton Oilers spiller, går samtidig med VM i Moskva.

Stortap for Thoresen

Patrick Thoresen og hans Edmonton Oilers ble bokstavelig talt feid av banen i kampen mot Minnesota Wild torsdag og tapte 0-5.

Thoresen som spilte 15.10 minutter fordelt på 18 bytter kom ut med et minuspoeng i protokollen i en kamp der Edmonton kom på etterskudd fra start.

Pavol Demitra og Marian Gaborik ga Minnesota en 2-0 ledelse allerede i den første perioden. Branko Radivojevic økte til 3-0 i midtperioden før Gaborik og Demitra fastsatte sluttresultatet til 5-0 i siste periode.

Oilers gikk på sitt tredje strake tap og ligger nå 12 poeng bak Minnesota Wild som holder sjuendeplassen i Western Conference.

(NTB)

STORTAP: Patrick Thoresen og Edmonton gikk på en real smell natt til fredag.