Thoresen med tap tross assist

- Heartbreaking, sier nordmannen.

Patrick Thoresen noterte seg for nok en assist i NHL-sluttspillet, men Philadelphia åpnet med 3-4-tap i nattas conferencesemifinale mot Montreal.

Thoresen var involvert da Flyers gikk opp i 2-0-ledelse etter 16.49. James Dowd scoret målet etter forspill fra Thoresen og Steve Downie.

- Hele rekka fungerte bra i dag med Dowd, Downie og meg selv. Vi fikk ting til å rulle bra, og var i offensiv sone mer eller mindre hele tiden og skapte uro. Det er godt å vite at du gjør en god jobb for laget, sier Thoresen til NTB.

I 1. runde slo Philadelphia ut Washington. Det var en overraskelse.

Montreal er favoritter i denne best av sju-serien, men slapp med skrekken etter å ha ligget under med 0-2.Kan bedre

- Vi var tidlig oppe i en tomålsledelse. Det var deilig å kunne senke skuldrene litt ned, men dessverre senket vi dem for langt. Vi skulle heller ha satt den tredje goalen enn fått en i sekken, mener Thoresen.

Han nekter å deppe for lenge etter åpningstapet. Flyers-spillet var så bra at Thoresen både håper og tror på avansement til conferencefinalen.

- Laget innser at vi kan spille mye bedre enn i dag, men vi kunne vunnet denne kampen. Derfor ser det bra ut for resten av serien. En kan ikke henge for lenge med leppa. Nå må vi prøve å stjele med oss en seier hjem på lørdagen (natt til søndag norsk tid). Jeg gleder, for vi kan klare det, sier NHL-proffen.

Thoresen med tap tross assist

Toppseedede Montreal reiste seg og utlignet i løpet av midtperioden. 19 sekunder inn i 3. periode sendte Joffrey Lupul Philadelphia tilbake i ledelse.

Tungt

Kun 29 sekunder sto igjen da Alex Kovalev utlignet til 3-3 og tvang fram forlengning. Den avgjorde Tom Kostopoulos til Montreals fordel etter bare 48 sekunder.

- Heartbreaking den avslutningen, men hockey handler om marginer. Det vender fort. Vi har det litt tungt nå, sier Thoresen til NTB.

Montreal jager sin 25. Stanley Cup-pokal, og hjemmelaget var høyt oppe etter seieren. - En nervepirrende og rar kamp, mente matchvinner Kostopoulos.

Dermed ligger Thoresens lag under 0-1 i kamper i conferencesemifinalen. Thoresen spilte 7.54 minutter for Philadelphia. Han står nå med to assist i sluttspillsammenheng.

Tobarnsfaren er første nordmann i et NHL-sluttspill.

(NTB)

HISTORISK: Patrick Thoresen er tidenes første nordmann i et NHL-sluttspill. Men i nattas conference-semifinale tapte Thoresens Philadelphia Flyers mot Montreal Canadiens. Foto: SHAUN BEST/REUTERS/SCANPIX
HISTORISK: Patrick Thoresen er tidenes første nordmann i et NHL-sluttspill. Men i nattas conference-semifinale tapte Thoresens Philadelphia Flyers mot Montreal Canadiens. Foto: SHAUN BEST/REUTERS/SCANPIX Vis mer
FØRST JUBEL, SÅ TAP: Thoresen noterte seg for en assist da Flyers gikk opp til 2-0 i første periode, men til slutt vant hjemmelaget Montreal 4-3.