Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thoresen møter klubbkamerat i åttedelsfinalen

Norge eller Russland får kvartfinalebillett.

 TØFF MOTSTAND:  Norge og Patrick Thoresen får det tøft når de møter Russland tirsdag. I potten ligger en kvartfinalebillett. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
TØFF MOTSTAND: Norge og Patrick Thoresen får det tøft når de møter Russland tirsdag. I potten ligger en kvartfinalebillett. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ilja Kovaltsjuk ble Russlands matchvinner mot Slovakia i OL-turneringen i ishockey søndag. Tirsdag møter han klubbkamerat Patrick Thoresen i cupspillet.

Russland endte som høyest rangert av de åtte lagene som skal spille utslagskamper, mens Norge er sisterangert etter tre tap i gruppespillet. Det betyr at Norge må til pers mot hjemmelaget.

Kovaltsjuk, som er Thoresens klubbkamerat i SKA St. Petersburg, måtte ut med skade i midtperioden mot Slovakia. Han kom tilbake og satte inn det avgjørende straffeslaget da Russland vant 1-0 etter 65 målløse minutter.

Kvartfinalebillett Seieren tente et russisk håp om å gå rett til kvartfinale som beste toer, men ikke uventet gikk kveldskampen mellom Canada og Finland til forlengning etter en snill affære med ett mål hver og en utvisning hver.

Det betydde at begge lag var klare for kvartfinale før Drew Doughty med sitt annet mål for kvelden ga Canada 2-1-seier i forlengningen.

Russland og Norge gjør tirsdag opp om retten til å møte finnene i kvartfinale. Hadde Norge slått Østerrike søndag, ville det i stedet blitt kamp mot langt mer overkommelige Slovenia.

Andre utslagskamper er Sveits mot Latvia og en naboduell mellom Tsjekkia og Slovakia.

Straffer igjen Russland har ikke overbevist veldig så langt i OL. Søndag fikk laget sin annen straffeavgjørelse på like mange dager.

Lørdag ble det tap for USA i et drama som inneholdt hele 16 straffeslag. Søndag trengtes bare fire stykker. Etter mål av Alexander Radulov og Kovaltsjuk ledet Russland 2-0, og dermed var det over.

- Alt i alt har vi spilt bra, sa russernes superstjerne Alex Ovetsjkin.

- Nå er det cupspill, og heretter kan vi ikke tape, sa matchvinner Kovaltsjuk.

Kessel-trippel Jan Laco i Slovakia-målet storspilte og reddet 36 skudd. Han hadde også flaks da et skudd fra Alexander Semin traff både tverrliggeren og stolpen.

USA sikret gruppeseieren og kvartfinaleplass med 5-1-seier over Slovenia. Phil Kessel scoret etter 63 sekunder og ga seg ikke før han hadde gjort hattrick.

- Jeg har hjelp fra noen store spillere. Dette handler ikke om meg, men om laget, sa Toronto Maple Leafs-spilleren.

Sverige ble kvartfinaleklar allerede lørdag.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!