IKKE OVERRASKET:  KHL-proffen Patrick Thoresen er ikke overrasket over at fotballklubben i hans egen by har vært involvert i kampfiksing. Foto: NTB Scanpix.
IKKE OVERRASKET: KHL-proffen Patrick Thoresen er ikke overrasket over at fotballklubben i hans egen by har vært involvert i kampfiksing. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Thoresen om Hagens kampfiksing: - Ikke overrasket over at det skjer i den ligaen

Russlandsproffen har aldri fått forespørsel.

(Dagbladet): Erik «Panzer» Hagen spilte i Russland for Zenit St. Petersburg fra 2005-2008. I går innrømmet den tidligere landslagspilleren at han var med på å betale en fotballdommer.

Panzer-Hagen forteller at han og lagkameratene ga 3000 dollar hver til dommeren før en UEFA-cupkamp. 

Mistanke Den norske landslagsspilleren Patrick Thoresen har spilt for SKA. St.Petersburg siden 2011 i ishockeyligaen KHL.

Han er ikke overrasket over opplysningene som Hagen har stått fram med.

- Det har vært mistanke mot flere østeuropeiske ligaer, blant annet den russiske ligaen, det har nesten ligget litt i kortene at det har forekommet, sier Thoresen til Dagbladet.

Han har vært Russlands-proff siden 2009 og spilte for to ulike klubber i den russiske ligaen.

Jørgen Jalland spilte for Rubin Kazan i to sesonger. Han forteller at kampfiksningen nærmest var systematisk.

- Jeg har aldri mottatt noen forespørsel. Det kan ha forekommet, men mitt intrykk er at KHL er «streit», forteller Thoresen.

Tankene om at en dommer kan være kjøpt, har streifet han, men det er i kampens hete.

- Etter et tap på bortebane hvor man føler alle avgjørelser har gått i mot, er det lett å stille spørsmålet om dommeren er kjøpt. Men det er øye som ser, sier Thoresen.

Vil til NHL igjen Han har selv akkurat ferdig med klubbspill for året, etter at hans SKA røk ut i sluttspillet for Jonas Holøs´ Lokomotiv Jaroslavl.

Kontrakten hans med den russiske klubben går ut til sommeren, og Thoresen er nå på klubbjakt.

- Jeg ser til NHL og Sveits og er fortsatt i dialog med SKA.

Han er usikker på om han blir med landslagets til VM i mai.

- Hvis jeg skifter beite er det helt uaktuelt å stille opp halvskadet. Jeg må få lagt grunnlaget i sommer, sier Hamar-gutten, som har slitt med en vond lyske hele sesongen. I tillegg var han lenge ute med en kneskade som han fortsatt merker etter sluttspill.

- Hadde vært sluttspillskamper hadde jeg spilt, avslutter Thoresen.