JUBLET TIL SLUTT: Stavanger Oilers sitt mål, som senere blir annullert under den 6. NM finalen i ishockey for menn, i DNB Arena Stavanger
Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
JUBLET TIL SLUTT: Stavanger Oilers sitt mål, som senere blir annullert under den 6. NM finalen i ishockey for menn, i DNB Arena Stavanger Foto: Kent Skibstad / NTB scanpixVis mer

Thoresen rørt til tårer av NM-gullet

Hallem senket Vålerenga i spilleforlengelsen.

• Stavanger Oilers- Vålerenga Ishockey, 4-3 e.sf. (0-1, 2-2, 3-3, 4-3). Sammenlagt 4-2, best av sju.

STAVANGER (Dagbladet): På mest dramatisk vis sikret Stavanger Oilers seg sitt andre strake NM-gull mot Vålerenga i kveld.

Fire minutter og 55 sekunder inn i spilleforlengelsen sendte Oilers-veteran Snorre Hallem (34) Stavanger til himmels. Da banket 34-åringen pucken i mål bak en utspilt Steffen Søberg i Vålerenga-buret, noe som sørget for elleville jubelscener i DNB Arena.

- Dette er bare helt jævlig moro. Vi viser at vi er det beste laget og vinner fullt fortjent, sier Oilers-trener Petter Thoresen til Dagbladet.

- Det var en ubeskrivelig følelse å se skuddet gå i mål. Tårene rant, forteller Martin Strandfeldt til Dagbladet.

Perfekt ramme
Et fullsatt DNB Arena sørget for en perfekt ramme rundt finalespillets sjette sluttspillskamp mellom Stavanger Oilers og Vålerenga. Aktørene på isen bidro også umiddelbart til å bygge opp under den elektriske stemningen.

Allerede etter 45 sekunder fikk hjemmelagets Petter Røste Fossen en god avslutningsmulighet, men løperen maktet ikke å treffe mellom stengene. Minuttene som fulgte forløp i et forrykende tempo, med flere knallharde dueller. Vålerenga-kaptein Brede Frettem Csiszar var blant dem som satte seg tidlig i respekt med flere tøffe taklinger langs vantet.

Etter 4.56 av første periode skulle det imidlertid ta fullstendig av blant de tilreisende østlendingene i bortseksjonen. På pasning fra Jens Karlsson, fikk Oilers-aktuelle Steffen Thoresen først en mulighet til å score, før han kriget pucken i mål på den andre.

Etter scoringen tilrev Oilers seg initiativet i kampen, men tempoet på pucken var for lavt til å skape problemer for Vålerengas hardtkjempende forsvar.

Sjansekanonade
Helt til periodens tre siste minutter lot de store sjansene vente på seg, men da startet til gjengjeld en sjansekanonade foran begge mål. Bortelagets Karlsson begynte den med å rive seg løs i angrepssonen og sende avgårde et skudd som Oilers-keeper Henrik Holm måtte gjøre sitt ytterste for å avverge.

Da to minutter gjensto, steg temperaturen på isen ytterligere. I løpet av kort tid ble tre spillere henvist til utvisningsboksene. To av dem fra Vålerenga. 
 
Med 24,6 sekunder igjen på kampuret, trodde også hele DNB Arena at overtallsspillet hadde resultert i utligning. Oilers' Juha-Pekka Loikas satte pucken i mål, men jubelen stilnet raskt da dommeren blåste av for offside i målgården på Martin Strandfeldt.

Gjestene sjokkerte
Andre periode åpnet som den første avsluttet - med flere utvisningsminutter til begge lag. Oilers-spillerne forsøkte å sette press på Vålerenga, men bortelagets iherdige innsats holdt de svarte- og gulkledde unna målet.

Etter 24.57 sjokkerte gjestene hjemmepublikummet nok engang, da Tyler Donati avsluttet en lynrask overgang med å legge på til 2-0.
 
Den regjerende norgesmesteren var nede for telling, men det skulle ikke gå lenge før Oilers reiste seg. Dan Kissel gikk foran og sørget for nytt håp da han ekspederte rekkekamerat Matt Ryans flotte forarbeid i mål kun tre minutter senere.

Scoringen ga hjemmelaget en sårt tiltrengt energiinnsprøytning. Samtidig fikk Vålerenga nok en mann utvist. Overtallet utnyttet Tim Kunes. Han sendte av gårde et langskudd etter 39.21 som gikk forbi alt og alle og ikke stoppet før pucken lå i nettet til 2-2.

Pangåpning
Vålerenga var rystet. Hvilen så heller ikke ut til å hjelpe nevneverdig. Og kun ti sekunder inn i tredje periode gjorde Strandfeldt Oilers-comebacket komplett ved å lure inn pucken like ved stolperoten.

Hjemmepublikummet var i ferd med å starte festen - men måtte sette den på vent igjen da VIF-kaptein Csiszar tok saken i egne hender. Med 43.30 på klokken hamret han pucken i vinkelen bak en sjanseløs Holm i Stavanger-buret.

Etter noen utrolige minutter, roet kampen seg ned igjen på stillingen 3-3. Begge lagene var på farlige visitter, men de store sjansene uteble.

Med «Bøtta» på spill mellom ishockeyrivalene, bar de siste minuttene preg av to lag som ikke ønsket å gi motstanderne unødvendige overganger.

Til slutt måtte det spilleforlengelse til. Der avgjorde Stavanger Oilers' 34 år gamle veteran Snorre Hallem den nervepirrende bataljen.