HISTORISK: Patrick Thoresen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
HISTORISK: Patrick Thoresen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB ScanpixVis mer

Thoresen satte russisk sluttspillrekord i overtidstap

Ingen har flere poeng enn nordmannen.

Patrick Thoresen bidro med to assists for SKA St. Petersburg i 4-5-tapet for Lokomotiv Jaroslavl fredag. Med det har nordmannen flest poeng av samtlige spillere i KHL-sluttspillets historie.

Ifølge nettstedet hockeysverige.se noterte Thoresen sitt 61. og 62. sluttspillpoeng i KHL.

Det er ett fler enn CSKA Moskvas Aleksej Morozov, som er ferdigspilt for sesongen. Samtidig er ikke Metallurgs målfarlige Sergej Mozjakin langt bak. Han har totalt 60 poeng og ønsker nok å passere Thoresen i løpet av årets sluttspill.

Uavgjort Fredag gikk det ikke veien for Thoresen og SKA på hjemmebane. Laget ledet 4-2, men tapte 4-5 etter forlengning i den andre kvartfinalekampen mot Lokomotiv.

Torsdag scoret Thoresen kampens eneste mål da SKA tok føringen i kvartfinalen. Nå står det 1-1 mellom lagene i best av 7-serien.

Nordmannen tredje sist på pucken da vertene utlignet til 1-1 mot slutten av første periode. Det samme var han på Roman Cervenkas 4-2-mål halvveis i kampen.

Holøs ute Tomålsledelsen holdt i drøyt 20 minutter. Staffan Kronwall reduserte for Lokomotiv etter 52 minutter, mens Danijl Apalkov ordnet 4-4 minuttet før full tid.

Dermed måtte lagene spille forlengning. Der trakk Lokomotiv det lengste strået da Vladislav Kartajev scoret på pasning fra Kronwall etter 10.39 minutter.

Thoresen fikk 20.57 minutter på isen for SKA og noterte seks skudd på mål uten å få nettsus. Jonas Holøs var ikke med for gjestene fra Lokomotiv.

Neste kvartfinalekamp spilles i Jaroslavl søndag.

(NTB)