Oslo  20160902.
OL-kvalifisering ishockey: Norge - Italia.
Mathis Olimb jubler sammen med Anders Bastiansen og Patrick Thoresen for 1-0 scoringen for Norge i OL-kvalifiseringskampen i ishockey mellom Norge og Italia på Jordal Amfi i Oslo fredag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Oslo 20160902. OL-kvalifisering ishockey: Norge - Italia. Mathis Olimb jubler sammen med Anders Bastiansen og Patrick Thoresen for 1-0 scoringen for Norge i OL-kvalifiseringskampen i ishockey mellom Norge og Italia på Jordal Amfi i Oslo fredag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Thoresen sendte Norge opp i ledelsen på herlig vis. Så annullerte dommerne målet

Farefullt spill med høy kølle.

(Dagbladet): De norske hockeygutta spiller i dette øyeblikk den svært viktige kampen om OL-billett til Pyeongchang 2018.

Drøye tre minutter før slutt sendte Mattias Nørstebø Norge opp i ledelsen, og de norske gutta er bare minutter unna å ta seg til OL. Men det har vært dramatisk.

Frankrike tok tidlig ledelsen 1-0 i andre periode, men Zuccarello og Norge svarte minutter senere. Etter drøy halvspilt andreperiode tok Norge ledelsen 2-1, etter at Patrick Thoresen spilte tennis foran mål.

Hele Jordal Amfi - og trolig de fleste sportsinteresserte nordmenn - jublet høyt, da Norge hadde OL-billetten langt nede i lomma.

Dessverre ble gleden kortvarig, for dommerne valgte å annullere Thoresens mål, etter farefullt spill med høy kølle.

- Det der er mål, sa Espen «Shampo» Knutsen.

- Trodde det var mål

- Det var utgjort, men vi får håpe at situasjonen tenner det norske laget ekstra, sa medkommentator Asbjørn Myhre.

- Jeg trodde det var mål, men jeg vet ikke. Jeg fikk ikke sett reprisen. Jeg håper bare vi klarer å få én til. Dette påvirker ikke gutta negativt. Jeg har troa på seier, sa Alexander Bonsaksen til Eurosport.

Dommerskandalene fortsatte i Jordal Amfi, da Anders Bastiansen nærmest ble slått ned midt i Frankrikes sone. En sto klar til å ta pucken like foran mål, da en kølle traff ham i ansiktet, og Bastiansen gikk i bakken.

Dommerne valgte å dømme bort Norges mål etter farefullt spill med høy kølle, men klarte dessverre ikke få med seg situasjonen med Bastiansen.