Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thoresen slaktet sine egne spillere

Tapte 4-1.

OILERS-TRENER:  Petter Thoresen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
OILERS-TRENER: Petter Thoresen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stavanger Oilers-trener Petter Thoresen var ikke nådig mot egne spillere etter tapet for Lørenskog i NM-sluttspillet i ishockey mandag kveld.

Lørenskog slo tilbake med 4-1-seier på egen is, og de utlignet til 2-2 sammenlagt i kamper i NM-finalen.

Den neste kampen spilles i Stavanger onsdag, og da bør nok de regjerende norske mesterne og vinneren av kongepokalen de fire siste årene kjenne sin besøkelsestid. Uansett blir det en sjette finalekamp i Lørenskog fredag.

Finaleserien er på ny vidåpen.

- Vi spilte bra i 1. periode. Da skapte vi litt, men i de to siste periodene var vi helt karakterløse, både i duellspillet og med pucken. I dag var disiplinen dårlig, og spesielt er jeg misfornøyd med våre importspillere. Vi må tåle å ta og gi. Vi må gi igjen med samme mynt, konkluderte Thoresen overfor TV 2.

- Lørenskog kjente sin besøkelsestid. Spillerne mine må se seg selv i speilet og se hva de kan gjøre for klubben sin foran neste kamp. Da må vi opp på et mye høyere nivå, sa Norges kommende landslagssjef.

Utlignet Lørenskog spilte en god kamp og vant fullt fortjent.

8.08 minutter var spilt av 1. periode da Lørenskog tok ledelsen i egen hall. Steffen Thoresen nettet med assist fra Maxims Ponomarenko og Robin Dahlstrøm.

Thoresen er sønn av nevnte Petter og ble også kåret til kampens beste spiller.

- Deilig! Vi trengte denne seieren. Jeg synes at vi beholdt roen selv om de presset oss litt i starten, og til slutt så løsnet det for oss framover også. Vi skal prøve å slå den onsdag. Det er vi nødt til om vi skal bli norske mestere, sa Steffen Thoresen.

Stavanger utlignet til 1-1 drøye fire minutter etter Thoresens åpningsscoring. 12.51 minutter var spilt da måltyven Dan Kissel var på ferde. Harald Medhus og Mike Hoeffel ble kreditert for assist.

I 2. periode overtok Lørenskog. 26.29 minutter var spilt da de tok ledelsen ved Tony Romano. Han ble assistert av Stefan Espeland og Alexander Larsson. Målet kom i spill 5 mot 4.

Nathan Lognpre gjorde det meste selv da han sendte Lørenskog opp i 3-1 med 4.43 minutter igjen av perioden. Han kranglet til seg pucken i en duell mellom flere ved vantet bak mål, stakk av og scoret. Det var en liten gavepakke for hjemmelaget.

Skuddstatistikken viste 16 i Lørenskogs fordel i perioden, og det forteller det meste om hvem som var det beste laget i perioden.

Mange overtall I 3. periode la Lørenskog på til 4-1. Også denne gangen kom målet i overtallsspill. Stavanger er kjent som et lag som pådrar seg mange utvisninger, og mandag kveld ble de straffet for det. Mats Trygg var mannen bak målet 5.09 inn i 3. periode. Ryan Caldwell og Robin Sterner assisterte.

Lørenskog hadde sju overtallsspill i løpet av kampen. Stavanger Oilers hadde ingen. (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!