Thoresen tilbake til NHL i rekordfart

Har imponert på farmerlaget.

(Dagbladet.no:) For en snau uke siden ble Patrick Thoresen degradert fra Edmonton Oilers til farmerlaget Wilkes-Barre Scranton Penguins.

Han fikk beskjed om at han måtte forberede seg på ti dager i AHL.

- Jeg er skuffet, men det kan være en mulighet for meg å vise meg fram for ledelsen, sa Patrick, som før dette hadde tilbrakt mye tid på tribunen.

Natt til lørdag scoret han da farmerlaget tapte for Grand Rapids.

Totalt noterte han seg for fem poeng på to kamper for Penguins, og nå er oppholdet i NHLs skyggeside over, skriver Storhamar Dragons på sin hjemmeside.

Fikk et hint

Det er pappa Petter Thoresen som bekrefter dette. Han snakket med sønnen sin søndag kveld, og han var naturligvis svært glad over å ha blitt hentet tilbake raskere enn han hadde turt å håpe på.

- Han fikk beskjeden i går kveld, og er veldig glad for dette. Han fikk et lite hint om det etter den første kampen, men han hadde nok ikke trodd at oppholdet der skulle være så kort, sier Petter Thoresen til Dagbladet.no.

TILBAKE I DET GODE SELSKAP: Patrick Thoresen er hentet tilbake til Oilers. Foto: SCANPIX
TILBAKE I DET GODE SELSKAP: Patrick Thoresen er hentet tilbake til Oilers. Foto: SCANPIX Vis mer

Storhamar-treneren forteller at sønnen ikke lot seg knekke av debraderingen i forrige uke.

- Nei, han regnet med at det ville skje en eller annen gang i løpet av sesongen. Det er en naturlig del av utviklingen, og han var forberedt på det, sier Petter.

- Og der har han tydeligvis gjort en god figur, siden han nå er hentet tilbake til det gode selskap. Det er også godt for ham å komme hjem til familien og bo hjemme igjen, i stedet for på hotell.

Patrick er klar for Oilers\' bortekamp mot Los Angeles Kings allerede i kveld.