Patrick Thoresen forsvarer uttaket av Steffen Thoresen

Thoresen ut mot kritikerne: - Kommer fra folk som aldri har sett seg i speilet

Patrick Thoresen tar bror Steffen i forsvar mot kritikken som har kommet etter at faren Petter Thoresen presenterte OL-troppen hvor begge brødrene var med.

OL-UTTATT: Patrick Thoresen og broren Steffen er tatt ut i OL-troppen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
OL-UTTATT: Patrick Thoresen og broren Steffen er tatt ut i OL-troppen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpixVis mer

Patrick Thoresen som spiller i SKA St. Petersburg i KHL var selvskreven. Storhamar-spilleren Steffen Thoresens navn var noe mer overraskende, og det dukket opp mange kritiske stemmer etter uttaket, blant annet TV 2s ishockeyekspert Erik Follestad Johansen.

- Alle tenker at Steffen er tatt med fordi det er sønnen. Det er spesielt når han ikke er i nærheten av å være i førsterekka, og han har ikke vært på samling i forkant. Det er en tredje- eller fjerderekkespiller i den norske ligaen. Da er det rart at han er med. sa Johansen.

Storebror Thoresen nærmest freser av kritikken.

- Kritikken som kommer er ikke uventet, fordi den kommer fra folk som aldri har sett seg i speilet, sier Patrick Thoresen til TV 2.

- Kvalitetene som Steffen har som rollespiller i et lag er blant de aller beste vi har i dette landet, og det har han bevist de siste tre-fire månedene. Han fortjener å bli tatt ut uavhengig om det er faren eller andre som er trener, slår han fast.

Norge innleder OL i Pyeongchang mot Sverige 15. februar. Finland og Tyskland er også i Norges gruppe.

(NTB)