1-4: PatrickThoeresen setter punktum for sin og Djurgårdens store match i SHL i kveld.Foto: Mikael Fritzon / TT / NTB Scanpix
1-4: PatrickThoeresen setter punktum for sin og Djurgårdens store match i SHL i kveld.Foto: Mikael Fritzon / TT / NTB Scanpix Vis mer

Thoresens dominerte da Djurgården slo seriemesterne

To mål og to målgivende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Patrick Thoresen viste gammel storhet med to mål og to assist da Djurgården slo den regjerende svenske mestreren Växjö 4-2 fredag.

Det var nordmannens første mål i SHL (Swedish Hockey League). Før kampen sto han bokført med to assist. Etter en målløs 1. periode tok vertene ledelsen 1-0 ved Josh Hennessy. Men så skulle resten av kampen handle om Thoresen og Djurgården.

Den 31-år gamle nordmannen jobbet hele tiden iherdig over hele banen. Han brøt pucken i egen sone og sendte kjapt en pasning ut i midtsonen. Der kom Marcus Sörensen fri og alene med målvakten utlignet han til 1-1.

Thoresen leverte flere krempasninger som lagkameratene ved noen anledninger hadde problemer med å omsette til mål. 15 sekunder før slutt i midtperioden skjønte Daniel Brodin tegningen og førte DIF i ledelsen med 2-1.

I tredje periode presenterte Thoresen seg også i målprotokollen da han økte til 3-1. Kort etter satte han en straffe sikkert i mål til 4-1. Vertene fikk redusere bare en gang.

Etter sju kamper har Djurgården 13 poeng og sjetteplass på tabellen. Växjö har bare sanket 6 poeng så langt i SHL. Lagene møtes igjen allerede lørdag i Hovet.

Färjestad med landslagsmålvakt Lars Haugen i burdet tapte 1-2 etter forlengning borte mot Örebro.

- Vi var ikke så gode i 1. periode, men overlevde trykket. Så begynner det å rulle på i midtperioden, og jeg synes vi er hakket hvassere enn dem resten av kampen. Vi er plutselig på et helt annet energinivå enn tidligere. Vi må spille med høy intensitet skal vi ta poeng framover, sa Patrick Thoresen til C More.

- Det føltes bra, og det løsnet. Jeg fikk litt selvtillit. Det er nettopp det jeg er har slitt med. Derfor har jeg fått kjørt litt egentrening i det siste. Vi vant duellene og dermed også kampen, sa nordmannen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer