Thorir avslører den egentlige planen bak tabbe-timeouten

- Jeg fikk nesten strekk...

INNRØMMET: Thorir Hergeirsson forteller til norsk presse at han egentlig skulle ta timeout i angrepet før den spesielle vrien i går kveld. Da tok islendingen timeout med tre sekunder igjen av kampen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
INNRØMMET: Thorir Hergeirsson forteller til norsk presse at han egentlig skulle ta timeout i angrepet før den spesielle vrien i går kveld. Da tok islendingen timeout med tre sekunder igjen av kampen. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

FREDERIKSHAVN (Dagbladet): Norges landslagssjef Thorir Hergeirsson møtte pressen i formiddag etter tapet mot Russland i VM-åpningen i går kveld.

- Det er vår beste kamp som lag i 2015, sier Hergeirsson.

Hergeirsson var i godt humør og spøkte med de frammøtte, til tross for en tung kveld på parketten i Arena Nord i den danske kystbyen.

Intensitet Treneren benyttet anledningen til å rose forsvarsspillet.

- Det er ingen av våre spillere som «makser». Det er litt å gå på, men intensiteten i forsvaret er noe av det beste vi har gjort, sier islendingn etter 25-26 mot de russiske rivalene.

Hergeirsson gjorde en spesiell vri med å ta timeout med tre sekunder igjen av kampen i går - og han innrømmet til Dagbladet at han så feil på klokka.

- Strekk Han trodde nemlig det var noen få ekstra sekunder igjen. Hergeirsson måtte løpe noen meter fra feil side av benken for å legge timeout-kortet hos sekretariatet.

- Jeg har sett alt på video i etterkamp. Jeg har sett det i normal fart og det går fort, altså. Sett i ettertid så burde Mia (Högdahl, assistent) hatt kortet og stått nærmere, sier Thorir.

Han avslører også at alt ikke gikk etter planen:

- Jeg skulle legge inn kortet i angrepet før. Jeg vurderte det på 34-35 sekunder igjen av kampen, men ventet litt og det kom en situasjon der det ikke funket. Men spurten min var bra. Det var nesten så jeg fikk strekk, sier Thorir.

Mandag spiller Norge mot Puerto Rico. Laget tapte 14-47 mot Romania lørdag.