Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thorir etterlyser motstand for jentene

Edin tok piruett og scorte med ryggen mot mål.

MÅLENE RANT INN: Heidi Løke (t.v.) og Siri Seglem jubler etter scoring mot Kina. På to dager har Norge vunnet to kamper med tilsammen 87-41 mot kineserne. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
MÅLENE RANT INN: Heidi Løke (t.v.) og Siri Seglem jubler etter scoring mot Kina. På to dager har Norge vunnet to kamper med tilsammen 87-41 mot kineserne. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer

||| Etter to kalasseirer vil landslagstrener Thorir Hergeirsson ha litt motstand fra Brasil til helgen.
— Jeg håper inderlig de kommer med sitt beste lag. Da er de gode, sier Hergeirsson til NTB etter 47-19 over Kina onsdag.

Tirsdag vant de norske jentene 40-22 over Kina.

Men trolig må han se langt etter A-utgaven av Brasil. Tre av jentene i Hypo Niederösterreich er holdt igjen av klubben. Det meste tyder på at det blir slik uken ut.
Norge var totalt overlegen mot Kina, men Hergeirsson synes laget fikk nyttig forsvarstrening likevel.
— Vi ønsket våre treerspillere i forsvar lenger opp i banen. Det synes jeg de klarte. I tillegg løftet Kari Aalvik Grimsbø (keeper) spillet sitt etter en vanskelig start. Det var sterkt.

Fantastisk scoring

Anja Edins kunststykke piffet opp pliktløpet mot Kina. Trolig sto hun for tidenes landslagsmål så langt i 47-19-seieren onsdag.


Telemarkingen gjorde en piruett og avfyrte skuddet med ryggen mot mål fra vel ni meter. Ballen feide inn i nettet til 20-9. Publikum forsto ikke helt hva som skjedde og gispet litt før jubelen løsnet.

- Dette har jeg gjort på klubblaget noen få ganger før, men det ligger flere tusen forsøk bak. Dette har jeg brukt mange titalls timer på, sa Edin til NTB.

- I starten gikk skuddene rett i taket. Treneren sto og lo av meg, og sa at det aldri kom til å gå. Derfor er det spesielt gledelig å få det til i landskamp, fortalte landslagskometen.

Hergeirsson lot seg imponere av Edins oppvisning. 
— Jo, den var fin den. Det gjelder bare å finne ut når man gjør slike ting, sier Hergeirsson, som så tilsvarende avslutninger fra en islending allerede på slutten av 1960-tallet.

Uredd spiller

Edin har en god del til felles med sin mer kjente navnesøster Anja Andersen. Edins uredde innstilling og tekniske repertoar kan sende henne inn blant de store. Utfordringen hennes ligger i timingen av de risikofylte godbitene.

- Jeg liker å ha en risiko til å kunne drite meg ut, for når jeg lykkes, løfter det meg helt utrolig. Jeg håper dette kan bidra til at jeg blir tatt ut til VM, det er ikke helt sikkert ennå, sa Edin.

Perlemålet kommer uansett til å gå sin seiersgang på YouTube framover.

Redusert lag

Kinas nykomponerte lag var sjanseløst igjen.

Treningsverdien for de norske ble nok langt i underkant av forventningene.

Onsdag ble nesten målrekorden fra Norges kamp mot Uruguay (48-11) fra Italia-VM i 2001 slått, mens tirsdag endte det 40-22 i Skien. Norge har bare to tap på de siste 39 kampene.

Norge sparte sin beste keeperduo. Katrine Lunde Haraldsen satt på benken hele kampen. Kari Aalvik Grimsbø åpnet tamt, men spilte seg solid opp.

Laget fortsetter nå til dobbeltkamp mot Brasil lørdag og søndag. Det ser ut til å bli mot en redusert motstander.

- Hypo Niederösterreich har nektet sine tre brasilianske spillerne å delta for landslaget denne uka. Også en fransk jente måtte bli hjemme. For meg var det ikke noe problem, sier Terese Pedersen til NTB.

Den norske keeperen er inne i sitt første år i Hypo-systemet. Der leder håndballnestoren Gunnar Prokop nesten alt. Det er han som har satt seg på bakbeina og stoppet Brasil-trioen.

Åpne plasser?

I november avsluttes VM-oppkjøringen mot Kroatia, Romania og Russland. Der blir det bra motstand i de to siste kampene.

Før VM-start i Kina venter trolig også sparring mot Spania. Det skjer 3. desember.

Trener Thorir Hergeirsson offentliggjør VM-troppen 3. november. Der kan det bli åpne plasser. For Kristine Lunde Borgersen kan det bli snakk om å rekke mesterskapet nesten på overtid.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling