Thorir fnyser av Mørk-spørsmål

Scoret ni mot Russland: - Det spiller ingen rolle.

SYK: Nora Mørk er syk og usikkert til Norges åpningskamp i VM mot Russland. Her er hun med Vilde Mortensen Ingstad. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SYK: Nora Mørk er syk og usikkert til Norges åpningskamp i VM mot Russland. Her er hun med Vilde Mortensen Ingstad. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

FREDERIKSHAVN (Dagbladet): Norges målmaskin Nora Mørk (24) er syk og ikke med på håndballjentenes trening dagen før VM-åpningen mot Russland i morgen.

Mørk scoret ni mål i 26-26-kampen mot nettopp Russland i forrige uke.

Men antall scorede mål, bryr ikke landslagssjef Thorir Hergeirsson seg om:

- Nora scoret kanskje ni, ja. Men Norge scoret 26 og Russland scoret 26. Vi slapp inn fire mål for mye. Det spiller ingen rolle hvem som scorer målene. Vi håper å få Nora frisk så raskt som mulig. I dag er hun ikke i god nok form, sier Hergeirsson til Dagbladet.

- Ikke god form Landslagssjefen er likevel ikke bekymret dersom scoringsglade Mørk er ute.

- I dag var hun ikke kampklar. Men det er en ny dag i morgen. Da tar vi en ny vurdering. Nora blir frisk, men spørsmålet er når. Om det er i morgen eller en annen dag vet vi ikke, sier landslagssjef Hergeirsson.

- Er du bekymret?

- Nei.

Det norske landslagslaget ankom Danmark med hurtigferje fra Larvik i går kveld. Russland venter på motsatt banehalvdel i Arena Nord i Frederikshavn i morgen.

IKKE BEKYMRET: Norges landslagssjef Thorir Hergeirsson før Russland-kampen som kanskje går uten Nora Mørk. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
IKKE BEKYMRET: Norges landslagssjef Thorir Hergeirsson før Russland-kampen som kanskje går uten Nora Mørk. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Vi hadde en flott overfart (med båten) fra Larvik med god julemat og gode forhold. Vi har funnet oss litt til rette i dag. Vi retter fokus mot starten i morgen kveld (lørdag) mot Russland. Som jeg har sagt før, det er et lag, en drøm, sier Hergeirsson til den norske pressen i ettermiddag.

Isolert På spørsmål om Mørks status, svarer Hergeirsson:

- Det hender vi blir forkjølet. Da kan det være lurt å holde seg litt i ro. Vi vet fra tidligere at det kan være lurt å holde dem som er litt småsyke unna, slik at de andre ikke blir smittet, sier Hergeirsson på NTBs spørsmål.

Landslagsledelsen håper en isolert Mørk er raskt på beina.

- Hun kjente forkjølelsen også i går, og for å være på den sikre siden lar vi henne hvile, og tar henne ut av dagens treninger, sier Anne Froholdt, lege for den norske håndballtroppen.