Thorir forventer tidenes EM

- Et tegn i tida, sier landslagssjefen.

JEVNERE OG TØFFERE: Thorir Hergeirsson mener det er blitt jevnere og tøffere i toppen. I kveld venter Frankrike i EM-åpningen på Lillehammer.
JEVNERE OG TØFFERE: Thorir Hergeirsson mener det er blitt jevnere og tøffere i toppen. I kveld venter Frankrike i EM-åpningen på Lillehammer. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Direkte 20.15: Følg Norge - Frankrike i vårt håndballstudio

LILLEHAMMER (Dagbladet): Konfrontert med omgivelsenes ekstreme forventninger til håndballjentene, pleier landslagssjef Thorir Hergeirsson si at Norge ikke bare kan møte opp og hente gullmedaljene.

Det er selvfølgelig helt sant.

For selv om Norge ofte vinner med store sifre, er det nok av lag som kan skape trøbbel for dem.

Svekket Ungarn Og i et EM - hvor det er få svake lag, sammenliknet med VM - kan du fort møte disse lagene som perler på en snor.

Hergeirsson mener at årets mesterskap kan bli et av de mest spennende på lang tid. Norge har tre strake EM-titler, og må finne seg i å være blant favorittene denne gangen også. Kanskje den aller største.

En av Norges gruppespillmotstandere ble i forrige uke betydelig svekket, da Anita Görbicz måtte melde avbud på grunn av skade. Med playmakeren og storscoreren ute bør Ungarn være overkommelig.

Og gruppa som kanskje var en av de tøffeste for Norge på en stund er blitt litt lettere.

- Det er vanskelig å sammenlikne gruppa mot tidligere år, men det er nok en av de tøffere puljene vi har vært i. Det er et tegn i tida, for bredden i toppen øker - noe som er veldig positivt for idretten vår, sier Hergeirsson til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer