Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thorir forventer tidenes EM

- Et tegn i tida, sier landslagssjefen.

JEVNERE OG TØFFERE: Thorir Hergeirsson mener det er blitt jevnere og tøffere i toppen. I kveld venter Frankrike i EM-åpningen på Lillehammer.
JEVNERE OG TØFFERE: Thorir Hergeirsson mener det er blitt jevnere og tøffere i toppen. I kveld venter Frankrike i EM-åpningen på Lillehammer. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Direkte 20.15: Følg Norge - Frankrike i vårt håndballstudio

LILLEHAMMER (Dagbladet): Konfrontert med omgivelsenes ekstreme forventninger til håndballjentene, pleier landslagssjef Thorir Hergeirsson si at Norge ikke bare kan møte opp og hente gullmedaljene.

Det er selvfølgelig helt sant.

For selv om Norge ofte vinner med store sifre, er det nok av lag som kan skape trøbbel for dem.

Svekket Ungarn Og i et EM - hvor det er få svake lag, sammenliknet med VM - kan du fort møte disse lagene som perler på en snor.

Hergeirsson mener at årets mesterskap kan bli et av de mest spennende på lang tid. Norge har tre strake EM-titler, og må finne seg i å være blant favorittene denne gangen også. Kanskje den aller største.

En av Norges gruppespillmotstandere ble i forrige uke betydelig svekket, da Anita Görbicz måtte melde avbud på grunn av skade. Med playmakeren og storscoreren ute bør Ungarn være overkommelig.

Og gruppa som kanskje var en av de tøffeste for Norge på en stund er blitt litt lettere.

- Det er vanskelig å sammenlikne gruppa mot tidligere år, men det er nok en av de tøffere puljene vi har vært i. Det er et tegn i tida, for bredden i toppen øker - noe som er veldig positivt for idretten vår, sier Hergeirsson til Dagbladet.

Åtte semi-kandidater Lagene som forventes å kjempe om medaljene er de samme som tidligere. Vi snakker Norge, Russland og Romania som de heiteste lagene. Og så har du Frankrike, Spania og Tyskland - som ikke kan avskrives. Danmark er ujevne, men har hjemmebanefordel. Montenegro er med for første gang, men laget består nesten bare av Buducnost-spillere, som har vært strålende i Champions League.

- Det er en tøffere kamp om medaljene nå og flere lag utfordrer. Dette blir tidenes EM, når det gjelder jevnhet og tøffe kamper, spår landslagssjefen.

Trolig blir kveldens motstander Frankrike den hardeste nøtta for Norge i gruppespillet i OL-byen.

- Frankrike har bygd et nytt lag siden OL, og dette blir det tredje mesterskapet deres siden det. De har fått ett år til på baken, og har det samme mannskapet. De har hatt gradvis stigning og spiller litt annerledes. Det er alltid tette kamper mot dem, sier Thorir.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!