Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball-EM i Sverige:

Thorir freser mot forbundet: - Det er for mye

Mener det er for mange kamper for spillerne.

HUMOR: Landslagssjef Thorir Hergeirsson møtte pressen før semifinalen mot Frankrike - og viste humor fra scenen.  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
HUMOR: Landslagssjef Thorir Hergeirsson møtte pressen før semifinalen mot Frankrike - og viste humor fra scenen.  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Norge - Frankrike, fredag kl. 20.45

GÖTEBORG (Dagbladet): Håndballjentene møter Frankrike til semifinale i EM i morgen kveld. Landslagssjef Thorir Hergeirsson benyttet anledningen til å komme med et stikk til Det europeiske håndballforbundet (EHF).

Den norske landslagssjefen var i perlehumør: Først spøkte han om en 0-0-kamp og late spillere. Så kom han med et lite angrep mot EHF.

Hergeirsson mener håndballspillere gir seg for tidlig og mener dette er noe forbundet må jobbe for å få en slutt på. Hergeirsson argumenterer med at det er for mange kamper og for mye belastning på spillerne.

- Spillerne bør holde på til de er 35-36 år. Keeperne kan spille til de er 40. Spillet blir stadig bedre. Dette er noe som må ses på seinere, sier Hergeirsson.

Til norsk presse og Dagbladet utdyper han:

- Over tid må det bli færre kamper og mer trening, sier Hergeirsson.

- Ønsker du å fjerne EM fra et OL-år? spør Aftenpostens reporter.

- Det har jeg ingen kommentar til. Vi må bare redusere antall kamper for de beste spillerne over tid. Ikke nå med en gang, men over tid.

- Færre lag i mesterskapene?

- Det er ikke et tema nå. Jeg opplever at de aller fleste trenere er enige om dette. Det samme gjelder mange spillere på klubb og landslag. Det er for mye. Det er røster som vil høres etter hvert. De som er med her vet hva det går ut på. Det er alltid ekstra aktuelt når det er OL og EM, sier Hergeirsson.

Han utdyper:

- Vi har snakket om dette mange ganger før. Vi hadde en diskusjon om dette tidlig på 2000-tallet. Da ble det snakket om å ha ett mesterskap i året fra 2011. Så langt er det kommet... Det er bare blitt et økende antall kamper. Det gjelder kvalifiseringer og klubblag, sier islendingen.

Det norske landslaget forflyttet seg i formiddag 20 mil nordover fra Helsingborg til Göteborg. Alle de seks første kampene til håndballjentene er blitt spilt i Helsingborg Arena, mens semifinalen og en eventuell finale blir spilt i storstua - Scandinavium i Göteborg som rommer over 12 000 tilskuere.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson møtte pressen i ettermiddag og fikk først spørsmål om hvordan det var å gå videre fra «dødens pulje» mot Russland og Romania - og seinere Danmark i hovedrunden.

- Det er alltid eksperter som sier noen grupper er tøffere enn andre. Alle gruppene er tøffe. Nivået på håndballen i Europa har blitt bedre. Flere lag kan vinne, og nå semifinalen. Det er mye tettere enn før, sier Hergeirsson.

- Du har hvilt noen spillere?

- Vi hviler aldri spillere. Da blir de late.... sier Hergeirsson, før han fortsetter noen sekunder seinere.

- Det var en spøk, sier islendingen, til lett humring fra salen.

Hergeirsson fortsetter:

- Vi har rullert litt på laget og har kommet godt ut fra det, sier Hergeirsson.

Den norske sjefen sier at alle er friske før semifinalen.

- Beste forsvar

Frankrikes landslagstrener Olivier Krumbholz var også på plass på podiet sammen med Hergeirsson:

- Dette er en komplisert turnering. Det er bare fire måneder etter OL og det er komplisert for spillerne fordi de spiller mye. De fleste av spillerne våre stiller ikke og de mest erfarne spillerne fikk valget om å spille etter OL. Ingen ville. Vi hadde ikke høye mål før EM, sier Olivier Krumbholz.

Frankrike-sjefen fortsetter:

- Forsvaret vårt har vært gode og vi har det beste forsvaret i verden. Offensivt er vi litt ustabile, men tidligere erfaringer er at vi blir bedre og bedre. Derfor er vi fornøyde med å nå semifinalen og å møte Norge. Vi har en lang historie med kamper mot Norge, sier Krumbholz.

0-0?

Thorir Hergeirsson svarer følgende på påstanden:

- Jeg er ikke interessert i historien. Det er alltid vanskelig å se på forskjellen på lag fra flere år tilbake. Alt utvikler seg. Ja, Frankrike har det beste forsvaret i verden. Vi utvikler oss hele tiden vi også. Derfor blir det interessant i morgen. Begge lagene har gode forsvar. Begge lagene har gode keepere. Kanskje det blir 0-0? spøker Hergeirsson.

Norge - Frankrike vises på TV3 fra klokka 20.45 i morgen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!