ENDELIG SEIER I STARTEN: Trener Thorir Hergeirsson og Heidi Løke gir hverandre en seiersklem etter kampen mellom Norge og Serbia i håndball-EM for kvinner i Beograd i Serbia tirsdag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
ENDELIG SEIER I STARTEN: Trener Thorir Hergeirsson og Heidi Løke gir hverandre en seiersklem etter kampen mellom Norge og Serbia i håndball-EM for kvinner i Beograd i Serbia tirsdag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Thorir gir ferskinger sjansen mot Tsjekkia

Er imponert over gjengen etter EM-åpningen.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson tar trolig i bruk større deler av EM-troppen mot Tsjekkia torsdag.

Da Serbia ble slått 28-26 tirsdag sto flere jenter svært mye på banen. Mot tsjekkerne blir det sannsynligvis mulighet for å få flere spillere varme.

- Det viktigste er fortsatt å vinne kampene, men vi vil forsøke å få med noen flere spillere enn tirsdag. Samtidig kan de som spilte mye mot Serbia løfte seg noen hakk. Det gjelder spesielt i hjemoverløp og med jevnere skyting, sier Hergeirsson til NTB.

Etter to strake åpningstap (VM og OL) kom Norge unna med et snev av forskrekkelse tirsdag.

Serbia var oppe på 25-25. Men Norge vant sin 37. seier på de 41 siste EM-kampene.

- Jeg er imponert over denne gjengen. Vi svarte på tiltale overfor dem som mente vi er «slow starters» Det ga oss en god åpning, og nå gjelder det bare å fortsette, sier islendingen.

Jevnt - Fysisk trening også underveis i EM er viktig sammen med havregrøt, sier Hergeirsson om deler av oppskriften til det som kan bli et femte strake norske EM-gull.

Tsjekkia slo Ukraina 25-22 i en kamp uten den store kvaliteten. Tsjekkerne har stor vilje og innsats, men det skal ikke rekke mot Norge.

EM startet med flere jevne kamper tirsdag. Ungarn tapte med et mål mot et svekket Kroatia. Russland lå stort under, men fikk med seg uavgjort mot Romania.

Danmark var av flere hausset opp etter bra resultater i oppkjøringen. Deres premiere ga tap mot Sverige. Dermed fikk Thorbjörn Klingvall en litt overraskende seier. Svensken har vært bosatt i Norge i over 20 år og ble svensk trener i høst.

Spania slo Tyskland uten å gnistre. Frankrike er av flere pekt ut som EM-favoritt og åpnet med å utklasse Makedonia.

EM avsluttes søndag neste uke. De tre beste fra hver gruppe går videre til hovedrunden. Den starter mandag.

(NTB)