Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thorir likte ikke Løkes «gullstunt»

- Altfor tidlig, sier han.

GULL! Heidi Løke poserte med en gullmedalje av sjokolade på gårsdagens pressetreff. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
GULL! Heidi Løke poserte med en gullmedalje av sjokolade på gårsdagens pressetreff. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

OL-FINALE: Følg Norge - Montenegro direkte i Dagbladets håndballstudio fra kl. 2130!

LONDON (Dagbladet): Heidi Løke poserte med en gullmedalje laget av sjokolade da hun og de andre håndballjentene møtte pressen i går.

Det falt ikke i god smak hos landslagstrener Thorir Hergeirsson.

- Den gullmedaljen var fin, men jeg vil heller da den  ordentlige gullmedaljen, sa Heidi Løke da NRK overrakte Norges råsterke strekspiller «OL-gullet» i går formiddag.

Da Thorir Hergeirsson så «medaljen» rundt halsen på Løke, ristet han på hodet og ga klar beskjed om hva han syntes om det stuntet.

- Vi har ikke vunnet noen gullmedalje ennå, så det der er altfor tidlig, sa islendingen

Surt tap Hergeirsson advarer sterkt mot å innkassere noen OL-triumf på forhånd. Historien er full av favoritter som har falt etter å ha undervurdert motstanderen.

Løke forestiller seg derimot ikke annet enn tøffe tak i kveld. Men strekspilleren har også en personlig hevnagenda mot montegrinerne.

FALT IKKE I SMAK: Gullmedaljen rundt halsen til Løke falt ikke helt i smak hos landslagstrener Thorir Hergeirsson. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
FALT IKKE I SMAK: Gullmedaljen rundt halsen til Løke falt ikke helt i smak hos landslagstrener Thorir Hergeirsson. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

Med Györ tapte hun i mai finalen i Champions League mot Budocnost fra Montenegro på færre scorede bortemål.

Stammen i det klubblaget utgjør også Montenegros landslag.

- Det var den verst mulige måten å tape en finale på. Det ble uavgjort, men vi tapte, liksom. Jeg pleier ikke å gnage lenge på tap, men akkurat det tapet tok det litt tid å få ut av hodet, sier Heidi Løke til Dagbladet.

- Og da vil et OL-gull være et bra plaster på såret?

- He-he, ja det vil være et greit plaster på såret.

Som med resten av laget har Heidi Løke spilt seg stort opp utover i OL-turneringen, og i semifinalen våknet hun for alvor. Mot sørkoreanerne banket hun inn åtte mål på ni avslutninger.

Verdens beste håndballspiller i 2011 var sitt gamle jeg igjen.

Sønnen bestilte gull Hvilket passer bra ettersom OL-gullet — premien hele denne sommeren har dreid seg om — skal deles ut i kveld.

FOR TIDLIG: - Vi har ikke vunnet noen gullmedalje ennå, så det der er altfor tidlig, sa Hergeirsson om gullmedaljen til Løke. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
FOR TIDLIG: - Vi har ikke vunnet noen gullmedalje ennå, så det der er altfor tidlig, sa Hergeirsson om gullmedaljen til Løke. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

- Den gullmedaljen skal hjem til Norge, forsikrer Heidi Løke.

- Sønnen min, Aleksander (5), har bestilt den store pokalen, så da er det ikke snakk om å komme hjem med noe annet enn gull. Når du først er i finalen, så er det bare gullet som gjelder.

Åtte svettebånd Ingen skal iallfall ta Heidi Løke på innsatsen.

I London har hun spilt med to svettebånd på hver arm. Med bytte i pausen bruker hun åtte svettebånd i løpet av en kamp.

- Jeg svetter noe innmari her. Jeg er nok den som har størst forbruk av svettebånd, sier hun og smiler bredt.

Men Heidi legger gjerne igjen både blod, svette og tårer for å hente hjem idrettsverdenens største pris.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media