Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thorir må skjerpe seg

Lover å gjøre noe med døgnjobbingen.

SEIER I DEBUTEN: Trenerteamet Thorir Hergeirsson og Mia Hermansson Högdahl innkasserte to poeng i deres første mesterskapskamp, mot Japan. 
Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
SEIER I DEBUTEN: Trenerteamet Thorir Hergeirsson og Mia Hermansson Högdahl innkasserte to poeng i deres første mesterskapskamp, mot Japan. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer

||| SUZHOU (Dagbladet): I et halvt år har Thorir Hergeirsson finpusset på det norske håndballflaggskipet. I dag sjøsatte han «Nye Norge», og første VM-oppdrag var å senke Japan.

Det gikk problemfritt og Norge vant med 15 mål - 34-19.

Men Hergeirsson innrømmer at han merker presset.

Ikke overrasket
- Jeg kjenner det nå, spesielt på pressetreffene og når vi begynner å snakke om det som skal skje. Men det er jo jaggu bra, for nå har vi ventet en stund, sier landslagssjefen til Dagbladet.

Japan var aldri i nærheten av å være en trussel for Norge.

- Vi har gode målvakter og til tider bra forsvarsspill. Vi kunne scoret flere mål også, om vi hadde vært litt mer skjerpet, sier islendingen.

Han har ikke hatt en enkel start på sin hovedtrenergjerning. Høsten har vært full av skader og det er mange nye spillere som skal drilles inn i det norske systemet.

- Det personlige presset på deg er betydelig større nå?

- Det er klart det er en forskjell, jeg ville løyet om jeg ikke innrømmet det. Jeg kjenner en veldig forskjell, men jeg er ikke overrasket over det. Det var slik jeg så for meg at det skulle være da jeg sa ja til jobben.

Døgnet rundt
Marit Breivik sørget for - sammen med Hergeirsson som assistenttrener - at de norske juleforberedelsene ofte ikke bare handlet om stressende julehandel, pynting av hus og pepperkakebaking.

HÅNDBALL DØGNET RUNDT: Thorir Hergeirsson har ikke klart å akklimatisere seg ennå. Hodet er fylt av håndball døgnet rundt. Foto: STIAN HARALDSEN
HÅNDBALL DØGNET RUNDT: Thorir Hergeirsson har ikke klart å akklimatisere seg ennå. Hodet er fylt av håndball døgnet rundt. Foto: STIAN HARALDSEN Vis mer

Over millionen har vært år benket seg for å se gulljaktende håndballjenter på tv.

- Tenker du håndball 24 timer i døgnet nå?

- Jeg snakket med Mia (Hermansson Högdahl, assistenttrener) om det nettopp. Jeg spurte henne om vi er gode på av-knappen nå, eller om vi er på hele tida. Vi fant ut at vi kan bli flinkere på det, sier Thorir.

Julekort
Trenerteamet bruker nemlig mye tid på det overfor jentene i et mesterskap, men Hergeirsson selv har slitt med å koble av - selv om Norge møter overkommelig motstand som Japan, Chile og Tunisia i de tre første kampene.

- Problemet er at det er en del oppgaver og ting som skal gjøres, og da må det gjøres. Men jeg må prøve å rydde unna litt tid til å koble av innimellom.

- Hva gjør du da?

- Jeg ringer hjem og snakker med ungene og familie, eller så seg jeg en film eller leser en bok. Kanskje det blir noen julekort også.

Julekorttips, Thorir: Det er gullfarge som er på moten i år.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media