UTTAK: Thorir Hergeirsson har tatt ut spillere som skal være med i OL-troppen til Rio.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
UTTAK: Thorir Hergeirsson har tatt ut spillere som skal være med i OL-troppen til Rio.  Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Thorir med to overraskelser i OL-troppen: Vraket VM-helten Solberg

Uttak i dag.

ULLENSAKER (Dagbladet): Landslagssjef Thorir Hergeirsson presenterte i formiddag klokka 11 håndballjentenes OL-tropp til Rio. Hergeirsson kan ta ut 14 spillere til lekene. I dag tok han ut alle 14, pluss en 15. spiller som reserve.

Overraskelsen i troppen er Linn-Kristin Riegelhuth-Koren og Emilie Hegh Arntzen.

- Hun (Koren) har vist fantastisk framgang etter fødselen. I mai sa vi at dersom vi tok ut laget da, så var hun ikke med. Det samme gjaldt i starten av juni. Men nå er hun i rute. Hun må jobbe godt fram mot mesterskapet, sier Hergeirsson.

- Emilie er en liten overraskelse. Hun har skuddkapasiteten og er en annerledes spillertype, sier Hergeirsson.

- DEILIG: Katrine Lunde var en av to keepere som ble tatt ut i landslagstroppen til håndballandslaget som skal til OL i Rio. Video: NTB Scanpix Vis mer

Vraket Solberg

Spesielt keeperplassen har det vært hard kamp om - der både Kari Aalvik Grimsbø, Katrine Lunde og Silje Solberg regnes blant verdens beste.

I dag ble det klart at Silje Solberg, som ble kåret til EMs beste keeper i 2014, ikke er blant de 14 utvalgte, men den 15. spilleren.

- Vi får et meget bra målvaktsteam, sier Hergeirsson på under en seanse på Scandic Airport Hotel ved Gardermoen.

NRK-ekspert Øystein Havang tror Hergeirsson og hans team har hatt et vanskelig valg.

- Katrine Lunde var jo etterspurt i forrige mesterskap, og har vist tendenser til å komme tilbake til gamle høyder. Vi håpet at hun skulle komme med, men de har nok vridd hodene sine, for det er et meget sterkt målvaktsteam, sier Havang.

- Lang prosess

Om OL-uttaket sier landslagssjefen:

- Vi har hatt en prosess gående ganske lenge. Det er ikke nå på samling i Algarve at dette ble bestemt, men siden januar har vi jobbet med uttaket. Men også lenger enn det, sier Hergeirsson.

- Vi har tatt ut det laget vi mener er best til å løse oppgaven. Og oppgaven er OL. Det handler om kvalitet og framtid. Det laget vi har tatt ut er et sterkt lag, vi har stor tro på det og det er et lag som kan spille i mange år framover. Det er sterkt i nåtid og for framtida, sier Thorir.

OL starter 6. august. Norges åpningskamp er mot Brasil.

Dette er troppen Thorir presenterte:

Katrine Lunde

Kari Aalvik Grimsbø

Camilla Herrem

Sanna Solberg

Nora Mørk

Amanda Kurtovic

Linn Jørum Sulland

Linn-Kristin Riegelhuth-Koren

Stine Bredal Oftedal

Veronica Kristiansen

Ida Alstad

Emilie Hegh Arntzen

Heidi Løke

Mari Molid