Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thorir nektet å svare på spørsmål på grunn av Tomas

Hemmelighetsfull før Romania-kamp.

FREDERIKSHAVN (Dagbladet): Norge møter Romania til VM-kamp klokka 20.30 i kveld. Håndballjentene trenger seier for å ha håp om å ta 2. plassen i gruppa bak sterke Russland.

- De er et samspilt lag med en toppskytter i Cristina Neagu. De har gode bakspillere, sterke kanter og er bra all over. De er er et angrepslag. Derfor må vi være kompakte i forsvarspillet, sier Hergeirsson.

Hemmelighold Landslaget trente en rolig økt i ettermiddag der samtlige spillere deltok. Dette var første gang i dette mesterskapet at samtlige 16 spillere deltok på den siste økta før kamp.

ROMANIA-TRENER: Tomas Ryde er landslagstrener for Romania som møter Norge i håndball-VM i kveld. Foto: Bjørn Langsem
ROMANIA-TRENER: Tomas Ryde er landslagstrener for Romania som møter Norge i håndball-VM i kveld. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

På spørsmål om hva som blir nøkkelen i forsvarsarbeidet, er Hergeirsson tilbakeholden.

- Det har jeg ikke tenkt til å si nå... Romania har en svensk trener, sier Hergeirsson og sikter til trenerkollega Tomas Ryde.

Svensken tok over det rumenske laget tidligere i år og håper på suksess i sitt første VM.

Ikke oppheng Norges trener fortsetter:

- Vi må stå imot og de vil male på i 60 minutter. Romania ser mer ut som et kollektiv under Tomas (Ryde), sier Hergeirsson.

Islendingen mener det er viktig å ikke fokusere for mye på Romanias store stjerne.

- Det er viktig ikke å bli for opphengt i Cristina Neagu. Hun kommer til å score mål uansett hva du gjør. De har mange andre gode spillere også. Det gjelder å demme opp for flere enn henne. Vi må ha fokus på egne prestasjoner, sier Hergeirsson videre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media