Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

EM-skuffelsen: Norge misset semifinalen

Thorir om EM-skuffelsen: - Det er ikke marginer

Norge var ett Ungarn-mål unna EM-semifinale, men landslagssjef Thorir Hergeirsson vil ikke høre snakk om marginer.

NANCY (Dagbladet): Norge er ute av håndball-EM etter at Nederland vant mot Tyskland seint i kveld.

Det betyr at Nederland og Romania går til semifinale, og Norge skal spille om 5.-6.-plass mot Sverige fredag ettermiddag.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson møtte Dagbladet og norsk presse utenfor det norske spillerhotellet rett etter at nedturen var et faktum.

- Jeg har vært ganske realistisk. Jeg visste ikke om det utfallet her, men jeg var ganske sikker på at det skulle gå sånn, sa Hergeirsson om Tyskland-kampen.

- Handler ikke om marginer

Landslagssjefen var tydelig på at Norge ikke kunne skylde på noen andre enn seg selv, og at spesielt Tyskland-tapet tidligere i EM ble utslagsgivende.

- Vi tapte dette på for eksempel Tyskland-kampen. Det er der drømmen ryker, egentlig. Vi kan ikke skylde på Ungarn for at ikke de vinner med tre mål, sa Hergeirsson, og presiserte:

- Vi hadde tålt Romania-kampen om vi hadde vunnet mot Tyskland.

Med ungarsk tremålsseier over Romania, hadde Norge vært klare for semifinale. Dessverre for Norges del vant de 31-29 - med ett mål for lite.

- Det er ikke marginer. Det var ikke godt nok for å nå en semi. Jeg vil ikke bruke marginer som et ord på det. Vi var for langt unna da vi kom til hovedrunden, sier Hergeirsson.

I angrepsposisjon

Norge har spilt åtte strake EM-finaler - alle siden 2002.

For Norges håndballjenter har EM vært en gullgruve, med sju gull, tre sølv og ett bronse totalt siden starten i 1994.

- Jeg vil si at det er fantastisk bra. En ekstremt stor prestasjon, sa Thorir, og la til at han er stolt over å ha vært med på å bidra til de resultatene.

Den dårligste EM-innsatsen kom tilbake i år 2000. Da ble Norge nummer seks - og den bunnoteringen vil landslaget unngå å tangere om to døgn.

- Det handler om å ha en stolthet og ære når du representerer Norge. Vi har lyst til å komme høyest mulig. Vi vil se lavest mulig tall, for å si det sånn. Så kan det hende den blir viktig når man kommer lenger ut i løpet mot OL i Tokyo, sier landslagssjefen.

Dette er første gang Norge ikke er regjerende EM, VM eller OL-mester.

- Da kommer vi i angrepsposisjon. Da er det vi som kan slå nedenifra, så får de andre kjenne på hvordan det er å være favoritt, avslutter Thorir.