SEIERSDANS: De svenske håndballjentene feiret kvartfinaleplass med en dans som raskt ble sett av over en million. Video: Handbollslandslaget / Facebook Vis mer

Svensk danseshow i VM:

Thorir om svensk VM-show: - Jeg er ingen danseløve

Norge-sjefen før Russland-drama.

  • - Norge - Russland 20.30

MAGDEBURG (Dagbladet): Håndballjentene spiller kvartfinale mot Russland i kveld og det er enten vinn eller forsvinn for det norske laget. Dette blir en ren duell mellom VMs to største gullkandidater.

Landslagsjef Thorir Hergeirsson møtte pressen på spillerhotellet klokka 13 i dag:

- Troppen er frisk og klar. Vi må stå i trykket og presset som russerne kommer med. Russland har et bra mannskap, de er skuddsterke og gjennombruddsterke. De har mange gode spillere de kan rullere med. Jeg antar at de vil forsøke å male i stykker motstanderen i løpet av 60 minutter, sier Hergeirsson til en samlet norsk presse i ettermiddag.

Utelukker ikke dans

Sverige er en av de store overraskelsene i VM der de har spilt seg helt fram til en semifinale mot Frankrike fredag. Det er en historisk prestasjon av et svensk lag.

Etter både seier i 8-delsfinale og kvartfinale har det svenske laget publisert en video fra garderoben der spillerne - og nå sist laglederne - feirer med dans. Kanskje med blandet hell.

Hergeirsson vil først vinne kampen mot Russland, før han avslører egen feiring.

Dagbladet klarte ikke holde fingrene av fatet. Kan det norske folk få servert et eget dansenummer i kveld?

- Jeg gikk på danseskole en gang - eller jeg ble sendt på danseskole. Men jeg er ingen danseløve. Hva som kommer etter kampen vet vi aldri, sier Hergeirsson til Dagbladet med et litt lurt smil.

INGEN DANSELØVE: Thorir Hergeirsson fokuserer på Russland-kampen, men avslører at han ikke er noen danseløve før kampen Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
INGEN DANSELØVE: Thorir Hergeirsson fokuserer på Russland-kampen, men avslører at han ikke er noen danseløve før kampen Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Har du en favorittdans?

- Nei, egentlig ikke. Eller vi har jo pådragsdansen, spøker Hergeirsson.

TV 2s reporter skyter inn at landslagssjefen ikke bør snakke for mye om dans i fare for å bli hentet til neste sesong av «Skal vi danse».

- Det er ingen fare, sier islendingen.

Uansett danseferdigheter så er det norske laget avhengig av at håndballferdighetene er minst på høyde med russerne i kveld. Lagene spilte uavgjort i MøbelringenCup rett før VM.

Til de spesielt interesserte: Pådragsdans er et håndballuttrykk der tre angripere trener mot tre passive forsvarere. Pådragsdans er en form for rytmisk gjentatte pådrag og uttrekk.

Kjenner hverandre

Det norske laget besøker nå sin tredje by i årets VM. Tidligere har de spilt utenfor Bietigheim-Bissingen og i Leipzig. Nå venter nye omgivelser i GETEC Arena i Magdeburg.

Kampstart er klokka 20.30, kampen vises på TV 2.

- Vi er to lag som kjenner hverandre godt. Og vi er forberedt på at det kan smelle. Det er umulig å si hva vi kan forvente, sier Hergeirsson.

Sverige og Frankrike er allerede klare for semifinale som spilles fredag.

Vinneren av Norge - Russland møter enten Nederland eller Tsjekkia.