RASER: Thorir Hergeirsson var ikke særlig fornøyd med EM-arrangøren i intervjuet etter seieren mot Tsjekkia. Fra omtrent fem minutter og utover. Video: TV3

Thorir raser mot dommerne i EM

Thorir raser: - Drita lei av å være forsøkskanin

Mener dommerne i mesterskapet holder for lavt nivå.

BREST/OSLO (Dagbladet): De norske jentene herjet og viste hva de er gode for etter tapet mot Tyskland i åpningskampen i EM.

I kveld valset de over Tsjekkia med 31-17. Men etter kampen så landslagssjef Thorir Hergeirsson rødt.

- Dette kan jeg godt si på TV, startet landslagssjefen i TV3-studio.

Så startet tiraden:

- Jeg begynner å bli mektig lei av å være forsøkskanin for utvikling av dommere. Dette er et kvinnemesterskap, det er det største som skjer. Vi får lovende dommere, men de øver seg altså hos oss, for så å bli tatt opp for å bli gode nok til å dømme for herrer, sier Hergeirsson.

- Vi får unge og lovende dommere, mange av dem er flinke, men vi er forsøkskaniner hele tida og jeg er drita lei av det, fortsetter den norske sjefen.

Til Dagbladet i pressesonen utdyper han utspillet:

- Jeg mener ikke noe vondt om dommerne. De gjør så godt de kan. De prøver å bli best og skal få øve seg. Spørsmålet mitt er om kvinnelige mesterskap er det riktige stedet å øve? De beste dommerne er i herremesterskap, og de nest beste dømmer herrene i Champions League som pågår nå, sier Hergeirsson.

Den norske landslagssjefen etterlyser en debatt og at de ansvarlige svarer.

- Hvor er likestillingen? Jeg har sagt dette i mange år. Nå må politikerne på banen. Vi trenger de beste dommerne. Og de bør være i både herre- og damemesterskapene, sier islendingen.

Fikk ikke lov til å juble

Det er ikke første gang i dette mesterskapet at de norske spillerne og støtteapparatet uttrykker misnøye med arrangøren.

De norske spillerne ble både skuffet og forbanna da de ble bedt om å roe seg ned mens de jublet for scoringer.

For ja - delegatene mente rett og slett at de norske jentene jubler for mye for scoringer.

- Vi fikk ikke lov til å juble. Vi måtte sitte helt stille og holde kjeft. Vi fikk kjeft bare vi hevet armen, sa Veronica Kristiansen til Dagbladet.

Mørk ute

De norske håndballjentene slo tilbake med seier mot Tsjekkia i EM. Laget hadde kniven mot strupen etter tap i åpningskampen, men foran et halvfullt Brest Arena kunne de norske spillerne juble.

De norske jentene ga svar på tiltale etter det skuffende tapet mot Tyskland i åpningskampen, og rett og slett smadret Tsjekkia.

Men et skår i gleden ble at Thea Mørk måtte ut med skade etter bare noen få minutter på banen i mesterskapsdebuten. Hun hadde tydelig kjenning med lårskaden, ristet på hodet og sa det åpenbare:

- Det går ikke.

En Mørk i tårer fikk trøst av laglege Janne Oppheim Sollesvik på benken. Assistenttrener Mia Högdahl kunne ikke svare konkret ovefor TV3 på om dette betyr at EM er over.

Saken oppdateres.