REAGERER: Thorir Hergeirsson mener arrangøren burde ventet med å kåre VMs stjernelag til etter finalen. Foto: Bildbyrån
REAGERER: Thorir Hergeirsson mener arrangøren burde ventet med å kåre VMs stjernelag til etter finalen. Foto: BildbyrånVis mer

Stine Bredal Oftedal VMs beste spiller

Thorir reagerer på VM-pris: - Burde ventet

Stine Bredal Oftedal ble kåret til VMs mest verdifulle spiller før finalen Norge tapte.

HAMBURG/OSLO (Dagbladet): De norske jentene herjet til tider med konkurrentene i VM, men da det gjaldt som aller mest, klarte de ikke å få has på motstanderen. Frankrike ble for sterke, og de norske gullgrossistene måtte nøye seg med sølv.

En av dem som slet mot Frankrike, var landslagskaptein Stine Bredal Oftedal, som ble kåret til mesterskapets mest verdifulle spiller foran finalen. Etter å ha strålt gjennom hele mesterskapet, leverte hun bare til en toer på Dagblad-børsen.

Thorir Hergeirsson forteller at han i utgangspunktet er kritisk til arrangøren som deler ut priser for VMs All Star-lag og prisen for beste spiller.

Burde ventet

Landslagssjefen mener man bør vente til etter finalen med å gjøre kåringen.

- Kåringen legges til dagen før finalen. Jeg mener man bør vente til etter finalen, for det er jo den kampen som avgjør VM. Mye kan skje i en finale, så det ville vært mulig å brukt noen minutter etter finalen til å avgjøre, sier Hergeirsson til Dagbladet.

Han roser Stine Bredal Oftedal for et godt VM, selv om lite stemte for landslagskapteinen i selve finalen.

- Stine har vært meget god i alle kampene våre. Hun prøvde hardt i finalen, men fikk det ikke til, sier Hergeirsson om 26-åringen.

KNUST: Stine Bredal Oftedal var hard med seg selv etter finaletapet. Foto: Bildbyrån
KNUST: Stine Bredal Oftedal var hard med seg selv etter finaletapet. Foto: Bildbyrån Vis mer

Skuffet over seg selv

Stine Bredal Oftedal var helt knust etter finaletapet, og la noe av skylden på seg selv.

Oftedal forteller:

- Jeg så jeg hadde fått en melding, men ikke noe mer enn det. Det er kjempestort, men jeg blir litt skuffet over meg selv når jeg ikke klarer bidra mer. Jeg ville heller vunnet gull enn å ta vinne prisen som beste spiller, sier landslagskapteinen.

Siraba Dembélé var en del av det franske laget som senket Norge. Hun ble kåret til mesterskapets beste venstrekant.

- Det er en fantastisk følelse. Vi jobbet knallhardt for denne seieren og vi hadde forberedt oss perfekt. Vi tok Norge fullstendig på senga. Og vi lykkes hundre prosent. Akkurat det overrasket meg virkelig. Vi lykkes med kampplanen hundre prosent. Vi hadde en plan om å sjokkere Norge fra start. Det klarte vi, sa Siraba Dembélé til Dagbladet etter at VM-gullet var et faktum.