Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thorir slipper daglig vraking av EM-jenter

Ny regel gjør det enklere for landslagssjefen.

KAN TA MED SEG ALLE: Landslagssjef Thorir Hergeirsson kan ta med seg hele troppen til EM-kampene. Foto: ALEKSANDER ANDERSEN/SCANPIX
KAN TA MED SEG ALLE: Landslagssjef Thorir Hergeirsson kan ta med seg hele troppen til EM-kampene. Foto: ALEKSANDER ANDERSEN/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Norge spilte bronsefinale mot Spania i Nanjing for ett år siden, satt Terese Pedersen og Siri Seglem på tribunen.

Thorir Hergeirsson måtte vrake to av spillerne i troppen, siden det bare var lov å benytte 14 spillere i løpet av en kamp.

Nå er denne regelen endret. I EM - som for Norges del starter mot Frankrike i morgen - kan landslagssjefen ha med hele troppen på 16 spillere.

- Fornuftig Hergeirsson er fornøyd med regelendringen.

- Dette er sunt og fornuftig, og en endring som har kommet gradvis. Det er et steg i retning av å kunne disponere troppen bedre og bruke de samlede ressursene, sier han til Dagbladet.

Før det var 14 spillere i kamptroppen var det bare 12. Det øker altså gradvis, men det blir vel neppe flere enn nå.

- Det er egentlig en utfordring å bruke mer enn 12 spillere, vi må øve på å ha så mange tilgjengelig - vi er ikke vant til dette ennå. Men vi kan avlaste en del spillere mer enn før, sier landslagssjefen.

Har hvilt stjerner I innledende runder - spesielt i VM hvor det er med flere svakere lag - har Hergeirsson og hans forgjenger Marit Breivik ofte valgt å spare sentrale spillere.

Når du møter Chile trenger du ikke Katrine Lunde Haraldsen mellom stengene.

Men når det drar seg til mot slutten av mesterskapet, er det ikke noen som har lyst til å sitte på tribunen. Da vil alle være med.

- Nå får vi to ekstra på benken, som kan være med og bidra. Det er godt å ha noen ressurser på lur.

Hergeirsson forteller derimot at det kan hende han likevel vil sende noen på tribunen i løpet av EM - hvis han føler de trenger en frikveld hvor de kan slappe helt av.

- Vi får se det an, men det er et alternativ. Du kobler enda bedre ut om du sitter på tribunen, hvis du likevel ikke er tiltenkt spilletid i en kamp.

PÅ TRIBUNEN: Da Norge møtte Chile i VM i fjor, satt Siri Seglem, Tonje Larsen, Kristine Lunde-Borgersen og Katrine Lunde Haraldsen på tribunen. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
PÅ TRIBUNEN: Da Norge møtte Chile i VM i fjor, satt Siri Seglem, Tonje Larsen, Kristine Lunde-Borgersen og Katrine Lunde Haraldsen på tribunen. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!