Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thorir svarer etter arrangør-bråket: - Dette er ikke i våre hender

Ble nektet besøk på spillerhotellet.

MØTTE PRESSEN:  Thorir Hergeirsson deltok på en pressekonferanse for alle de fire semifinalelagene i finalearenaen i Herning. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MØTTE PRESSEN: Thorir Hergeirsson deltok på en pressekonferanse for alle de fire semifinalelagene i finalearenaen i Herning. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

• Norge - Montenegro 26-25, se børsen her.

HERNING (Dagbladet): Norges landslagstrener Thorir Hergeirsson møtte til en internasjonal pressekonferanse i ettermiddag der trenerne for alle de fire semifinalelagene  deltok.

- Vil dere høre dette på engelsk, norsk eller islandsk? Vi er glade for å være her i semifinalen. Det er stort for hele laget, sier Thorir Hergeirsson innledningsvis på engelsk.

Det siste døgnet har det vært klinsj mellom Norges Håndballforbund og den danske VM-arrangøren der det norske laget ikke får lov å arrangere pressetreff på spillerhotellet. Samtidig har ikke det norske laget ønsket å stille i finalehallen.

I en kort seanse med norsk presse i ettermiddag, sier Hergeirsson følgende om egne sine egne tanker om uroen:

- Jeg tenker at vi ikke fikk lov å ha pressetreff på hotellet.. Og vi har en reisedag i dag og semifinale i morgen. Vi skal pakke og kjøre, flytte og ha restitusjonstrening. Da er det ikke tid til å reise bort for et pressetreff. Dette er ikke i våre hender. Det er arrangøren som har bestemt dette, at ingen får komme til vårt hotell. Vi skulle gjerne stilt i 30 minutter, sier Thorir Hergeirsson til Dagbladet.

- Er det kritikkverdig?

- Det må være opp til dere (å avgjøre). Vi har gjort det vi kan, sier Hergeirsson.

- Er dette forstyrrende rundt laget?

- Å få fri fra pressen? Det er jo bare herlig, sier Hergeirsson.

Kritisk Ifølge den lokale arrangøren i Herning er det nordmennene som er vanskelige. Reglene for pressemøtene i byen Herning skiller seg fra de andre arrangørbyene, forteller kommunikasjonssjefen i håndball-VM.

- Av hensyn til lagene har ikke pressen vært invitert på laghotellene i Herning under VM. Det bor seks lag på samme hotell, og konferansesenteret på hotellet ligger langt vekk fra inngangen, så vi kan ikke ha pressen på hotellet med hensyn til de andre lagene, sa Bodil Kjærgaard, kommunikasjonssjef for håndball-VM til Dagbladet tidligere i dag.

- Alle lag i Herning har fått nei til å holde pressemøte på hotellet, og pressemøtene har derfor blitt holdt i hallen - mens en del enkelt-intervjuer har blitt holdt utenfor hotellet. Det norske laget er derfor velkommen til å holde pressemøte i hallen, Jyske Bank Boxen, men det har de ikke ønsket. Norge har takket nei til å holde pressemøtet i hallen, sa Kjærgaard.

Stjernemøte Norge møter Romania til semifinale i morgen kveld. Det betyr et gjensyn med laget som ble slått i gruppespillet.

- Cristina Neagu er en av verdens beste spillere. Det er det ingen tvil om. Men det er ikke bare henne vi møter, vi møter også resten av Romania-laget, sier Hergeirsson om Romanias antatt beste spiller.

I den andre semifinalen møtes Nederland og Polen.

Polen er en av de store VM-overraskelsene og slo storfavoritten Russland i går.  Kim Rasmussen, Polens landslagssjef, sier han er stolt av prestasjonen.

- For to år siden var jeg i samme situasjon, i et annet land. Hvem ville tippet på det? Vi ville gjort det. Men det er jo ulovlig, sier Rasmussen til latter fra salen.

- Vi overrasket oss selv og spilte kamper med mye lidenskap (i sluttspillet i år). Jeg er stolt over å være trener for dette laget, sier Rasmussen.

Begge semifinalene spilles i danske Herning.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media