RASENDE ETTER KAMPEN: Ungarn-trener Karl Erik Bøhn kritiserte offentliggjøringen av bruddet med Heidi Løke som ble kjent under ett døgn før kampen. Her med Norges trener Thorir Hergeirsson. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
RASENDE ETTER KAMPEN: Ungarn-trener Karl Erik Bøhn kritiserte offentliggjøringen av bruddet med Heidi Løke som ble kjent under ett døgn før kampen. Her med Norges trener Thorir Hergeirsson. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Thorir tar ansvaret for avsløringen av bruddet

- Vi ville parkere saken på en riktig måte.

• Norge - Ungarn 30-19.

BEOGRAD/OSLO (Dagbladet): Ungarn-trener Karl Erik Bøhn var rasende etter semifinaletapet mot Norge i håndball-EM. Under ett døgn før kampen sendte Norges presseansvarlig ut en pressemelding om at forholdet mellom Bøhn og Heidi Løke var over.

- Det var veldig uprofesjonelt av Norges pressekontakt Halvor Lea å opptre på den måten. Vi var blitt enige om å slippe nyheten etter EM, og så kommer den 16-17 timer før kampen, uten at jeg får informert min familie og barn hjemme i Norge. Det er skuffende og meget uprofesjonelt, sier Bøhn til Dagbladet.

Løke sier det bare var et tidsspørsmål før bruddet ble kjent, og at det derfor kom ut en pressemelduing midt under mesterskapet.

- Ville unngå spekulasjoner
- Hvorfor valgte du å sende ut en pressemelding i går?

- Det må du snakke med Halvor Lea (presseansvarlig) om. Vi visste at nyheten ville komme ut uansett, så da mente jeg at det var bedre at det kom fra meg enn at det ble stående som spekulasjoner. Noen ganger får man ikke styrt slik, og derfor ble det sånn nå. Men jeg er for å spille håndball, og vil bare fokusere på det, sier Løke til Dagbladet.

- Blir du påvirket av det?

- Nei, absolutt ikke. Dette er ikke noe som har skjedd nå, sier Løke.

I pressesonen var det tydelig et kaldt forhold mellom Heidi Løke og eks-mannen etter kampen. De prøvde å unngå kontakt og Løke sørget bevisst for å gjøre sine intervjuer et stykke unna Bøhn.

TIL FINALE: Norge og Heidi Løke.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TIL FINALE: Norge og Heidi Løke. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Presseansvarlig Halvor Lea sier følgende om pressemeldingen:

- Da får du nesten snakke med Thorir (Hergeirsson), som er min sjef, om hvordan vi håndterte den saken. Han svarer på det, sier Lea til Dagbladet.

- Han er ansvarlig for troppen og det vi har gjort, sier Lea.

- Parkere saken
Hergeirsson sier ifølge NTB at de ville bli ferdig med saken.

- Vi fikk fredag en oppringning fra TV 2 om at de hadde «sikre» kilder om dette bruddet. Vi ville parkere saken på en riktig måte og valgte i samarbeid med Heidi å gjøre det på den måten, sier Hergeirsson til NTB.

Håndballforbundet skal ha vært i dialog med den ungarske lagledelsen - ikke Bøhn - før pressemeldingen ble sendt ut.