Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball-EM i Sverige:

Thorir tror ikke på sjokkresultat i semifinalen: - Det blir det aldri

Fleipet om målløs kamp mot verdens beste forsvar.

AVFEIER EGEN FLEIP:  Landslagstrener Thorir Hergeirsson fleipet om 0-0 mot det franske forsvaret. Men ler av eget utspill dagen derpå.  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
AVFEIER EGEN FLEIP:  Landslagstrener Thorir Hergeirsson fleipet om 0-0 mot det franske forsvaret. Men ler av eget utspill dagen derpå.  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Norge - Frankrike kl. 20.45

GÖTEBORG (Dagbladet): Thorir Hergeirsson var i storform da han møtte pressen før semifinalen mot Frankrike i EM-byen Göteborg i ettermiddag.

På spørsmål fra Dagbladets (uvitende) journalist om hvordan det offensive Norge skal bryte ned forsvaret til Frankrike, svarer Hergeirsson med en spøkefull tone:

- Da må jeg igjen si at vi bruker begrepet «angrep». Offensiv er en holdning. En «attityde». Offensiv kan du være i forsvar. Vi kaller det angrep, ikke offensiv. Offensivt er et fotballbegrep. Defensiv kan du være i angrep også, hvis du ikke går på mål. Da får du passivt. Jeg er pålagt som hovedtrener for kvinnelandslaget å snakke om begrepene vi har i håndball. Jeg beklager, jeg skal ikke være belærende, sier Hergeirsson til Dagbladet med et smil.

- Hva med angrepsspillet? spør Dagbladet.

- Angrep, ja. Vi jobber hele tida med å bli litt bedre. Det må vi mot Frankrike. Jeg synes vi så konturene mot Tsjekkia, selv om vi nå må noen hakk opp mot en bedre motstander. Jeg er spent og jeg tror vi opplever at vi må slåss og krangle for å få mål. Det blir ingen solskinnshistorie. Det blir det aldri mot Frankrike, sier Hergeirsson.

I går fleipet Hergeirsson med at to av verdens beste forsvarslag møtes. Og han spøkte med at det kan ende 0-0 i semifinalen. Det skjer aldri i nyere håndball.

- Tror du fortsatt på 0-0?

- Det er i alle fall 0-0 når vi starter. Men det blir ikke målløst. Det blir det ikke, sier islendingen.

- Helt sikkert?

- Ja, he-he, sier Hergeirsson.

Live-published photos and videos via Shootitlive

I går sa nemlig landslagssjefene følgende:

Landslagssjefene forteller før kveldens skjebnekamp:

- Forsvaret vårt har vært gode og vi har det beste forsvaret i verden. Offensivt er vi litt ustabile, men tidligere erfaringer er at vi blir bedre og bedre. Derfor er vi fornøyde med å nå semifinalen og å møte Norge. Vi har en lang historie med kamper mot Norge, sier Frankrikes landslagstrener Olivier Krumbholz:

Thorir Hergeirsson svarer følgende:

- Jeg er ikke interessert i historien. Det er alltid vanskelig å se på forskjellen på lag fra flere år tilbake. Alt utvikler seg. Ja, Frankrike har det beste forsvaret i verden. Vi utvikler oss hele tiden vi også. Derfor blir det interessant i morgen. Begge lagene har gode forsvar. Begge lagene har gode keepere. Kanskje det blir 0-0? spøker Hergeirsson.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!