Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thorir vil ikke hente inn Lunde

- Hun er standby.

 BEDRE I DAG:  Kari Aalvik Grimsbø tror hun blir klar til den tøffe kampen mot Romania på torsdag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
BEDRE I DAG: Kari Aalvik Grimsbø tror hun blir klar til den tøffe kampen mot Romania på torsdag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

FREDERIKSHAVN/OSLO(Dagbladet): Foreløpig er det ikke aktuelt å hente inn Katrine Lunde til resten av mesterskapet. Kari Aalvik Grimsbø pådro seg en nakkeskade under oppvarmingen til gårsdagens kamp, og satt nesten helt rolig på benken hele førsteomgang. 

Etter medisinisk vurdering av landslagslege Anne Froholdt, ble det klart at hun ikke kom til å spille kampen mot Kasakhstan. Kampen ble nok en transportetappe for de norske jentene, og stillingen endte på 40-19. 

Under et pressetreff med landslaget onsdag formiddag ble det klart at Grimsbø enn så lenge kommer til å fortsette VM. 

- Hun har det absolutt mye bedre enn i går. Hun har sovet godt, fått ro. Ny status får vi ut på formiddagen, da vil vi få det endelige svaret, forteller landslagslegen til Dagbladet onsdag formiddag. 

Forholdt forteller at de er ekstra varsomme når det dreier seg om hode- og nakkeskader, men at hun er optimistisk på Karis vegne før laget går inn i de to siste kampene i gruppespillet. 

- Min oppgave er å undersøke om hun kan ha fått en mer alvorlig hodeskade. Det er vi veldig obs på. En vanlig strekk i muskulatur får de hele tiden, så det er jeg ikke engstelig for. 

- Hun er standby I går uttalte Hergeirsson at de skulle ta en evaluering på Grimsbøs tilstand onsdag morgen. Nå går landslagssjefen ut og forteller at de foreløpig ikke har tilkalt forsterkninger.   

- Vi har ikke vært i kontakt (med Katrine Lunde) etter kampen. Hun er standby. 

- Tilstanden er bra, flere kjenner de er VM-varme. Jeg fikk en liten prat med Kari i dag tidlig. Hun sov godt og hadde det mye bedre enn i går, forteller landslagssjefen til Dagbladet. 

Også Grimsbø selv er positiv før laget går inn i de to siste kampene i gruppespillet. 

- Det føles bedre i dag, og jeg tror det går fint. Håpet er å trene litt onsdag, men jeg følger legens råd, sa en smilende Grimsbø til NTB på vei til frokost.

Dette blir en håndballfri dag for VM-troppen, og landslagssjefen forteller at de skal bruke hviledagen på å koble av. Selv har han brukt morgenen på å forberede seg til morgendagens tøffe kamp mot Romania.

- Jeg har sett en snau kamp denne morgenen. De har et bra lag som svinger litt, sier han. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media