EKSTREM VINNERVILJE: Heidi Løke har fått litt begrenset spilletid så langt i VM. I dag fikk hun mye tillit - og gjorde en strålende kamp på streken. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
EKSTREM VINNERVILJE: Heidi Løke har fått litt begrenset spilletid så langt i VM. I dag fikk hun mye tillit - og gjorde en strålende kamp på streken. Foto: Gorm Kallestad, ScanpixVis mer

Thorir vil ikke love mer spilletid etter Løkestue

- Viktig å disponere ressursen i de to linjespillerne, sier landslagssjefen etter storeseieren mot Nederland.


SANTOS (Dagbladet): Norge - Nederland 34-22 (15-11).

Heidi Løke ble norsk toppscorer og kåret til banens beste etter å ha fightet inn åtte mål for Norge. Løke har måtte se mye av gruppespillet fra benken mens Marit Malm Frafjord har spilt godt på linja for Norge.

Også i dag startet Løke på sidelinja, men kom inn i kampen etter en trøblete åpning for Norge, der Malm Frafjord blant annet hadde mistet et par innspill.

Løke gikk raskt til verks på det nederlandske forsvaret, og scoret fem av Norges åtte siste mål før pause, og bidro dermed sterkt til norsk 15-11-ledelse etter en omgang. I andre omgang scoret Løke tre nye mål, skaffet straffer og utvisninger, og var sammen med keeper Katrine Lunde Haraldsen viktig for at Norge til slutt vant svært komfortabelt.

- Heidi er sterk der framme. De finner henne bra, og hun vender bra opp. Det er ikke lett å holde henne. Når sånne motstandere begynner å bli slitne, så har de ikke en sjanse, sier Thorir Hergeirsson.

Flere «biffer» Han utelukker ikke at det likevel blir Malm Frafjord som spiller hovedrollen på streken når Norge møter vinneren av Romania og Kroatia i kvartfinalen på onsdag.

- Så gjelder det kanskje å spille litt annerledes i neste kamp, for der er det flere «biffer» som står i forsvaret, sier Hergeirsson.

EN HÅNDFULL: De nederlandske spillerne fikk hendene fulle og vel så det i forsøkene på å stoppe Heidi Løke.   Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet.
EN HÅNDFULL: De nederlandske spillerne fikk hendene fulle og vel så det i forsøkene på å stoppe Heidi Løke. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet. Vis mer

Marit Malm Frafjord er størst og sterkest av Norges to linjespillere, mens Løke er mer bevegelig, og har en fantastisk evne til å fange alt som kommer når henne av innspill og omsette det i skudd på mål. I dag gikk åtte av åtte forsøk inn. Hun traff stolpen én gang, men da skaffet hun Norge straffekast.

Konfrontert med at noen kanskje kunne ønsket seg å se mer av Løke på banen, blir Thorir engasjert:

- Det som er viktig er å disponere ressursen i de to linjespillerne. Det er såpass ressurskrevende å spille her. Sånn som kampen i dag: Det er ikke mulig å få sånn stigning i den om du spiller med seks stykker hele tida. Det må folk snart skjønne! De tenker kun nå, her og sånn. Så tenker de ikke på at om du skal realisere mål og drømmer, så må du være pigg når neste kamp kommer.

Løke selv har ikke noe problem med at kaptein Malm Frafjord har fått stå mye på streken i det norske angrepsspillet.

- Jeg synes Marit har vært god både forover og bakover i dette mesterskapet. Vi utfyller hverandre bra, sier Løke.

- Men du så ekstra tent ut når du slapp til i dag?

- Jeg er alltid klar for å spille. Jeg er alltid tent, jeg.

Målfest til slutt Nederland holdt følge i omkring ti minutter av andre omgang, men så rykket Norge fra. Marit Malm Frafjord scoret et par viktige mål, Amanda Kurtovic og Tonje Nøstvold det samme.

20 minutter inn i andre omgang var ledelsen økt til åtte mål, og etter to nye minutter i overtall var Norge ti mål foran.

Mot slutten ble det rein lekestue for Norge. De aller fleste jentene fikk spilletid, mange kom på scoringslista og til slutt ble det tolvmålsseier.

• Norge er dermed klare for kvartfinale i São Paulo på onsdag, mot vinneren av Romania og Kroatia som spiller sin åttedelsfinale i morgen kveld.