Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thorirs beskjed til sint Romania-trener: - Ha fokus på deg selv

Kritiserte dommerne etter tapet.

BRYR SEG IKKE: Thorir Hergeirsson bryr seg ikke om Romania-trener Tomas Rydes utspill som antyder at Norge dro fordel av dommerne i semifinalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BRYR SEG IKKE: Thorir Hergeirsson bryr seg ikke om Romania-trener Tomas Rydes utspill som antyder at Norge dro fordel av dommerne i semifinalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

HERNING (Dagbladet): Romanias svenske trener Tomas Ryde uttrykte seg kritisk etter tapet mot Norge i semifinalen i håndball-VM.

På svensk TV langet han ut mot dommerne David Soh og Bojan Lak fra Slovenia.

På et pressetreff i ettermiddag ville ikke Thorir Hergeirsson si mye om utspillet til Romania-treneren - men han hadde en liten beskjed.

- Du må be han om en bedre begrunnelse for påstandene, sier Hergeirsson etter spørsmål fra Dagbladet.

- Fokus Hergeirsson fortsetter:

- Vi tar de dommerne vi får. Det er ikke noe vi tenker på. Noe av det å spille finaler handler om å ha fokus på deg selv, sier den norske landslagssjefen.

Svenske Ryde gikk nemlig langt i å antyde at Norge dro fordel av dommerparet.

- Jeg vil at det skal være fair play. Jeg har aldri vært så forbanna på dommere tidligere, sa Ryde.

Han fulgte opp og kalte det en «rent sirkus».

- Personlig forhold Det var David Soh og Bojan Lak fra Slovenia som var satt opp som dommere i kampen - og paret har dømt Norge fwm ganger i VM.

- Det er alt for mange ganger at de har dømt Norge. På den måten får man nærmest et personlig forhold til laget. Det kan ikke unngå å spille inn i dommeravgjørelsene, sier Ryde ifølge BT.

Norge møter Nederland til VM-finale søndag.

Romania og Polen møtes til bronsefinale.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media