KLAR: Maria Thorisdottir er tilbake for Klepp og det norske landslaget i fotball etter et skademareritt. Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
KLAR: Maria Thorisdottir er tilbake for Klepp og det norske landslaget i fotball etter et skademareritt. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Toppserien 2017:

Thorirs datter om det vonde året: - Det var forferdelig

Landslagsspiller Maria Thorisdottir har ikke spilt fotball på snart to år.

  • Norge - Sveits, mandag kl. 17.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Hun mistet nesten to år på grunn av skader og fryktet fotballkarrieren var over.

TILBAKE: Maria Thorisdottir på landslaget: Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
TILBAKE: Maria Thorisdottir på landslaget: Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Nå ser Maria Thorisdottir (23) fram mot seriestart i Toppserien med Klepp - og vil kjempe om medalje i sommerens fotball-EM.

- Det var forferdelig og en skade som kan ødelegge hele karrieren. Det var en vanskelig periode, sier Thorisdottir til Dagbladet.

Hun er datter av håndballandslagets trener Thorir Hergeirsson - men Maria er selv en av Toppseriens aller største profiler.

Nå er hun endelig skadefri og klar til å vise seg fram etter mange tunge stunder.

- Hvis du ryker korsbåndet, så mister du rundt ett år. Det vet alle. Med denne skaden så visste jeg aldri hvor lang tid det ville gå - eller om jeg ville komme tilbake i det hele tatt. Det var tungt. Jeg fikk beskjed om at karrieren kunne være over og det setter ting i perspektiv. Jeg har jobba mye med meg selv og jeg føler jeg ble sterkere mentalt. Jeg har brukt mye tid for meg selv og blitt mer kjent med meg selv. Jeg tror jeg er blitt sterkere av dette, sier 23-åringen.

Stempling

Skaden pådro hun seg i kamp mot Avaldsnes i august 2015 - rett etter VM-sluttspillet i Canada der Thorisdottir var med i troppen. Først nå er smertene og skaden borte.

I VM 2015: Maria Thorisdottir og Maren Mjelde. Foto: Matt Kryger
I VM 2015: Maria Thorisdottir og Maren Mjelde. Foto: Matt Kryger Vis mer

- Jeg ble stemplet på vrista og det røk et leddbånd. Derfor måtte jeg operere. Så ble det et tretthetsbrudd etter skruen som var i foten. Det var kompliserte skader, sier hun.

Landslagsspilleren - med islandsk far - forteller videre:

- Det tok tre måneder før de fant ut at det var leddbåndet som var ødelagt - så fikk jeg feil beskjed om belastningen og det ble for mye som ikke stemte. Jeg er glad det er over nå og gleder meg til en ny sesong med både Klepp og landslaget, sier Thorisdottir.

Toppserien sparkes i gang om ei uke - 17. april. Først skal landslaget ut i privatlandskamp mot Sveits i Skien mandag.

Medaljehåp i EM

Deretter venter EM-sluttspillet i Nederland i juli.

- Jeg har jo vært nesten to år uten fotball, så det var veldig fint å få være med på landslaget igjen. Jeg føler jeg har tillit og har vært med på alle samlinger i år - og i januar hadde jeg så vidt fått på meg fotballskoene igjen. Jeg håper å få bidra videre, sier 23-åringen.

- Hva tenker du om klubbsesongen?

- Jeg tror det blir en veldig spennende sesong der flere lag kan overraske. For oss blir det en spennende sesong... Jeg tror Klepp kan overraske positivt, sier Thorisdottir.

- Hva tenker du om EM?

- I EM er målet å få spille mye. Det er mitt personlige mål. Vi kan ta medalje. Det er målet, i alle fall mitt, sier hun.

- Kan Norge ta EM-gull?

- Ja, så klart.

Norge - Sveits møtes til privatlandskamp i Skien mandag klokka 17.

Når du egentlig skulle ha begynt å løpt nå, men istedet må gå med denne driden i 2 uker...jepp, det suge!♿️

A post shared by Maria Thorisdottir (@mariathorisdottir) on