MISFORNØYD: Thorir Hergeirsson så Norge ryke i OL-semifinalen. Etter kampen var han ikke fornøyd med dømmingen han har sett så langt i mesterskapet. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
MISFORNØYD: Thorir Hergeirsson så Norge ryke i OL-semifinalen. Etter kampen var han ikke fornøyd med dømmingen han har sett så langt i mesterskapet. Foto: Erik Johansen / NTB scanpixVis mer

Thorirs kritikk: - Det er helt bingo

Ikke fornøyd med OL-dømming.

RIO (Dagbladet): Landslagssjef Thorir Hergeirsson var skuffet etter at OL-finaleplassen glapp i sluttsekundene mot Russland.

Islendingen var først og fremst oppgitt over at hans eget lag ikke spilte bedre - men han kom også med et stikk til OL-dommerne.

- Det er helt bingo, sier Hergeirsson til Dagbladet.

Norge fikk sju tominuttere i tapet mot Russland, der laget til Jevgenij Trefilov fikk fem.

Flere av de norske spillerne reagerer på det de omtaler som skuespill fra russiske spillere.

- Ingen linje

Hergeirsson går ikke like langt, men er ikke fornøyd med dømmingen han har sett i OL.

- Vi får noen unødvendige tominuttere. Tominuttere i OL er helt bingo. Du vet jo aldri når du får en utvisning. Det er ingen linje hos dommerne, sier Hergeirsson.

- Har du noen eksempler?

- Det er mange jeg ikke skjønner noe av. Det er mange trenere og ledere her i OL som mener det samme som meg. Jeg skal ikke si at noen har gjort noen spesifikke feil her og nå, men det er ikke godt nok, sier islendingen.

TÅRER: Nora Mørk trøster en fortvilet Camilla Herrem (til venstre). Foran er Stine Bredal Oftedal. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
TÅRER: Nora Mørk trøster en fortvilet Camilla Herrem (til venstre). Foran er Stine Bredal Oftedal. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer

Irriterende

De norske spillerne fortalte til Dagbladet etter kampen at de lot seg provosere av de russiske spillerne.

- Ja, vi visste at russerne datt lett på forhånd. Det er vanskelig å gjøre noe med det underveis i kampen. Vi må bare filme tilbake. Det er ikke der vi taper kampen, men klart det er irriterende, sier Camilla Herrem til Dagbladet.

Nora Mørk forteller:

- De får straffer på ugunstige tidspunkt for oss. Jeg synes ikke det er greie utvisninger (Norge får). Russerne er flinke til å spille med og til å hjelpe dommerne. Det må vi også bli bedre til, sier Nora Mørk.

NEDBRUTT: Nora Mørk innser at håndballjentene tapte mot Russland i OL-semifinalen. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
NEDBRUTT: Nora Mørk innser at håndballjentene tapte mot Russland i OL-semifinalen. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer

Fått kjeft før

Tidligere i OL gikk Romanias trener, Tomas Rydè langt i å kritisere både arrangør og dommere i lekene. Ryde var oppgitt over at det russiske dommerparet Alpaidze og Berezkina fikk lede oppgjøret Norge - Romania i gruppe A.

- Jeg er utrolig overrasket over at de får dømme kampen. Det handler om politikk, sa Ryde til Dagbladet.

- På hva slags måte?

- Russland (i gruppe B) var allerede klare gruppevinnere, og så klart de foretrekker å møte Angola (fra gruppe A) framfor oss i kvartfinalen. Russland tjente på at vi tapte mot Norge. Og da synes jeg det er mildt sagt sjokkerende at det er russiske dommere i en kamp som påvirker det russiske håndballaget, sa Ryde.

Ryde fortalte videre:

- Spillerne mine fortalte meg underveis i kampen at de fikk tominuttere uansett hva de gjorde. Jeg skal ikke si at dommerne ødela kampen for oss, men jeg synes det er et overraskende valg av nasjonalitet hos dommerparet. Det påvirker også spillerne mine. Alle i landslagsledelsen min har reagert på dette, sa Romania-sjefen som egentlig er svensk.

Norge spiller uansett bronsefinale mot Nederland lørdag klokka 16.30.