Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thorkildsen: - Jeg har null i inntekt og lever på oppsparte midler

Men det er ikke derfor han har kuttet frisørutgiftene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) Med alpinlandslaget i heftige styrkeøvelser på den ene siden og en flokk spretne småjenter på den andre, står Andreas Thorkildsen dypt konsentrert håndstående i ei skranke.

Her, i turnhallen på Hasle i Oslo, er han i gang med oppyggingsprosessen etter hofteoperasjonen.

- Det er bra her. Jeg er her et par ganger i uka. Ellers er jeg stort sett på Toppidrettssenteret, sier han.

Operert i august Han ble operert for de langvarige hofteproblemene sine i august i fjor. Det er ti måneder siden. Fortsatt er han ikke i nærheten av å kaste spyd med full kraft, og har allerede avlyst sesongen.

- Legene sa 6-9 måneder. Det viste seg å være vel optimistisk i et spyd-perspektiv. Det har tatt faen så lang tid, sier han - med følelse.

Og mer tid skal det ta.

- Det er først nå jeg begynner å bli ganske så smertefri. Det var en ganske omfattende skade som jeg nok hadde gått med litt for lenge. Det er mye som skal gå seg til og normalisere seg inne i hofta. Det går bra nå, ikke minst takket være behandlingen vi har funnet fram til og som jeg responderer veldig bra på.

- De siste månedene har vært veldig oppløftende, sier Andreas Thorkildsen.

- Men jeg har innstilt med på at det ikke blir noen konkurranser denne sommeren. Det er bedre å gjøre oppbyggingsjobben skikkelig og bli helt restituert til ei normal sesongoppkjøring til vinteren.

Har ingen kontrakter Som så mange andre profesjonelle idrettsutøvere lever Andreas Thorkildsen i stor grad på resultatene han leverer. To OL-gull, to EM-gull og et verdensmesterskap til tross - økonomien endrer seg fort når prestasjonene uteblir.

Thorkildsens private sponsoravtaler har løpt ut. Stipendet fra Olympiatoppen er kuttet.

- Nå har jeg null i inntekt. Jeg lever på oppsparte midler, sier han.

- Frisør er kjedelig Andreas Thorkildsen har holdt en lav medieprofil de siste månedene. Men de gangene han har stilt opp, har han vist seg med ei hårmanke en 70-talls-hippie verdig.

SMÅ STEG FRAMOVER:  Andreas Thorkildsen er ved godt mot, selv om han allerede har innstilt seg på at det heller ikke denne sesongen blir særlig mange konkurranser. Foto: Christian Roth Christensen
SMÅ STEG FRAMOVER: Andreas Thorkildsen er ved godt mot, selv om han allerede har innstilt seg på at det heller ikke denne sesongen blir særlig mange konkurranser. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

Hår og skjegg har fått gro fritt.

- Ligger det noe symbolikk bak?

- Neida, det er helt tilfeldig. Det har bare blitt slik. Jeg klipper meg bare en gang i året uansett. Det å gå til frisøren er det kjedeligste jeg vet.

Da er det langt mer inspirerende å investere tida i trening. De svake resultatene - som i stor grad skyldes hofteskaden - de siste sesongene, og det å være parkert på sidelinja i år, har gjort Thorkildsen enda mer målbevisst.

- Jeg merker jo at jeg savner følelsen fra den tida alt gikk på skinner. Det er først når det ikke gjør det lenger en skjønner hvor gøy det egentlig var.

- Jeg kjenner jo hvor jeg ønsker å være. Fortsatt er det langt dit, men jeg har fortsatt god tro på at det er mulig, sier Andreas Thorkildsen til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!