Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thorkildsen-åpning etter planen

Spydesset Andreas Thorkildsen fikk på ny føling med sin mye omtalte lyskestrekk under et treningsopphold på Kreta nylig.

Men verken hans trener eller landslagssjefen er bekymret, og sesongåpningen går etter planen fredag 12. mai.

Da møter sørlendingen flere av de andre verdenstoppene i Super-Grand Prix-stevnet i Doha i Qatar. Dette og elitestevnet i Florø 27. mai blir hans to konkurranser foran en av sesongens viktigste oppgaver, Bislett Games, som i år går allerede fredag 2. juni.

Begrenset utbyttet

– Andreas får god behandling for lyskeproblemene sine, og alt ser ut til å rette seg. Derfor er jeg ikke bekymret. Men det er klart det var noe som lå i bakhodet da vi vendte hjem fra påskesamlingen på Kreta, sier Thorkildsens trener, Åsmund Martinsen, til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Han legger ikke skjul på at lyskestrekken var hemmende, og ga et noe begrenset utbytte av det to uker lange treningsoppholdet.

– Det gikk litt ut over sprinttreningen, og dessuten fikk vi ikke kjørt alle kastøktene med høy kvalitet som vi hadde planlagt. Det ble mye kasting, men med mindre intensitet, forklarer Martinsen.

Mer fysio-bistand

Andreas Thorkildsen har vært delvis hemmet av lyskestrekken i to år, og den var blant annet årsaken til at han nøyde seg med bare ett kast under fjorårets NM i Bergen. Foreløpig holdes den bra i sjakk av fysioterapeutene, men de er ikke tilgjengelig til enhver tid. Det mener landslagssjef Ketil Tømmernes man snart må ta konsekvensen av.

FRISKMELDT TIL ÅRETS FØRSTE STEVNE: Andreas Thorkildsen har vært plaget av lysketrøbbel. Her under trening på toppidrettsenteret. Foto: Scanpix
FRISKMELDT TIL ÅRETS FØRSTE STEVNE: Andreas Thorkildsen har vært plaget av lysketrøbbel. Her under trening på toppidrettsenteret. Foto: Scanpix Vis mer

– Andreas er nå på et så høyt nivå at vi snart må ta oss råd til å sende med ham fysioterapeut nær sagt overalt. Det er ingen tvil om at det for eksempel ville gitt ham større utbytte av Kreta-oppholdet, sier Tømmernes til ANB.

– I etterpåklokskapens navn må jeg innrømme at vi savnet en fysioterapeut på Kreta. Dette ble en påminnelse om at vi må vurdere løsninger på dette neste vinter, supplerer Martinsen.

Sterkere og sprekere

Men for øvrig er treneren meget tilfreds med tingenes tilstand for sin mønsterelev foran sesongen, der hovedoppgavene blir EM i Göteborg i august, samt de seks Golden League-stevnene, det treneren kaller «seks VM-finaler».

– Andreas er blitt enda sterkere enn i fjor, og dessuten sprekere – d.v.s. raskere og mer spenstig, sier Martinsen.

– Foran de fire siste sesongene har vi vekselvis prioritert det fysiske og det tekniske. I år har vi klart å forene begge deler. Den fysiske treningen har ikke gått ut over teknikken. Tvert imot er han veldig stabil teknisk. Vi kaster tross alt tre ganger i uka hele vinteren og terper teknikk hele tiden, forklarer Åsmund Martinsen, som i likhet med Thorkildsen selv har store forventninger til EM-sesongen.

Det inkluderer også et godt håp om at han vil bryte 90-metersgrensen i løpet av sommeren. Og hvorfor ikke allerede på Bislett? (ANB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling