Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thorkildsen avsluttet med neste år i tankene

Endte på 6. plass i Brüssel.

 SESONGSLUTT:  Andreas Thorkildsen manglet det lille ekstra også i sesongavslutningen i Brüssel i kveld. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SESONGSLUTT: Andreas Thorkildsen manglet det lille ekstra også i sesongavslutningen i Brüssel i kveld. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Også i sesongavslutningen manglet det lille ekstra for Andreas Thorkildsen (31). Spydkasteren endte på sjetteplass under Diamond League-stevnet i Brugge fredag.

Thorkildsen fullførte to kast på 77,4 og 82 meter, men så kom det ikke flere fra nordmannen. Tredje forsøk ble erklært dødt, mens han sto over de tre siste omgangene.

- Jeg er fornøyd tatt i betraktning omstendighetene. Nå er sesongen over, og jeg kan se fram til neste år. Målet var i dag var å fullføre på greiest mulig måte. Igjen mangle den siste lille «finishen», sa Thorkildsen til NTB.

Pitkämäki-seier Finnen Tero Pitkämäki var i egen klasse med et vinnerkast på 87,32 meter. Det kom på hans fjerde forsøk, og ingen av konkurrentene hans var i nærheten av å matche ham.

Nærmest var tsjekkeren Vitezslav Vesely med sitt åpningskast på 86,67 meter.

Antti Ruuskanen ble nummer tre. Finnen hadde bestenotering i femte omgang (83,64).

Motivert Thorkildsen har slitt med å finne toppformen de siste årene. Han klarte aldri å kaste over 85 meter denne sesongen.

- Jeg har tenkt på neste år en stund nå. Det er kjipt og frustrerende å stange i veggen hele tiden, men jeg har troen på at det vil løsne etter et år med middels kasting. Jeg kjenner at toppnivået ikke er langt unna. Det er en deilig følelse i all frustrasjonen, mener 31-åringen.

Han vet hva som må til for å igjen være blant verdens aller beste spydkastere.

- Det går på å kaste jevnt og langt gjennom hele året. Jeg har ikke vært på det nivået jeg ønsker på en stund. Det gjelder å få fram det siste lille som skal til for å få de beste kastene, sier Thorkildsen til NTB.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!