Thorkildsen besto Roma-testen

Kaster fredag.

PREGET: Andreas Thorkildsen kjente lyseskaden da ha ble slått i på Bislett Games i Oslo fredag. Foto: Lise Åserud / SCANPIX .
PREGET: Andreas Thorkildsen kjente lyseskaden da ha ble slått i på Bislett Games i Oslo fredag. Foto: Lise Åserud / SCANPIX .Vis mer

Spydkasteren Andreas Thorkildsen er klar for Golden League-stevnet i Roma fredag.

I dag gjennomførte han sprint- og tilløpstester for å avklare om lysken vil tåle belastningen ved å konkurrere. Testene var positive, og Thorkildsen har bestemt seg for å reise til Roma.

— Testene gikk bra, og han kjente ikke noe til skaden. Vi får håpe at det blir bra vær og ikke slik det var foran Bislett-stevnet. Som spydkaster er du veldig avhengig at det er tørt i tilløpet. Hvis du samtidig kjenner til en skade, kan det også hende at du binder deg litt, sier sportssjef Ronny Nilsen til NTB.

— Golden League betyr ganske mye for Andreas, men hadde han ikke vært 100 prosent, så hadde han helt klart stått over med tanke på VM, sier Nilsen.

Thorkildsen har slitt med en lyskeskade og var tydelig hemmet under Bislett Games forrige fredag. Siden den gang har han vært igjennom behandlinger og tatt det rolig.

Spydkonkurransene i de to første Golden League-stevnene er blitt vunnet av finske Tero Pitkämäki. Thorkildsen var toer i Berlin og treer på Bislett.