Thorkildsen blir ikke kvitt ryggsmertene

- Vil kjenne skaden resten av karrieren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ryggskaden til Andreas Thorkildsen (25) lar seg ikke lege. - Vi tror dessverre han vil kjenne til skaden resten av karrieren, sier trener Åsmund Martinsen til NTB.

Fire og en halv måned er gått siden det norske spydesset sist kastet normalt på trening. Undersøkelsen av smertene i Thorkildsens rygg ga nylig nedslående svar.

Slitasjeskadene i ryggvirvlene er kommet for å bli, og operasjon er utelukket.

- Det lar seg ikke gjøre å lege skaden slik at kroppen vil fungere 100 prosent. Hyggelig er det slett ikke, men vi har tro på at han skal kunne kaste spyd uten smerter likevel, sier Martinsen.

Nøkkelen blir teknikk.

Under DN Gallaen i Stockholm i sommer fikk Thorkildsen opp et kast på 89,49 meter - sesongens nest lengste - uten å merke smerter.

- Og det var et teknisk svært godt kast. Vi ser for oss en vinn-vinn-situasjon der optimal teknikk fører til mer skånsomme og lengre kast, mener treneren.Ekstratrening I mellomtiden kan ikke Andreas Thorkildsen gjøre annet enn å bite i seg smertene. Ikke før om tre måneder skal 25-åringen etter planen kaste langt på trening igjen.

- I verste fall kan det bli aktuelt å endre på konkurranseplanen hans kommende sesong dersom smertene gjenoppstår. Treningen vil gå sin gang, men vi må bare gjøre en del ekstra treningsarbeid for å trene og stabilisere musklene rundt skadestedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.