Thorkildsen bruker OL-oppskriften før Berlin

Treneren tror det kan bli gøy.

SATSER STORT I BERLIN: Spydkasteren Andreas Thorkildsen er favoritt i Golden League i Berlin. Her kaster han i Doha. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
SATSER STORT I BERLIN: Spydkasteren Andreas Thorkildsen er favoritt i Golden League i Berlin. Her kaster han i Doha. Foto: Lise Åserud / SCANPIXVis mer

|||

Andreas Thorkildsen bruker mesterskapsoppskriften før Golden League-åpningen i Berlin. Trener Martinsen tror det kan bli gøy.

- De siste sju dagene har vi fulgt den faste oppskriften før større og alvorlige stevner med hensyn til hvile og trening. Nå gjelder det å ha kontrollen og gi gass, smiler Åsmund Martinsen og høres akkurat ut som alpinistene før de viktigste konkurransene.

Forrige helg knuste den dobbelte norske OL-vinneren Tero Pitkämäki og alle de andre finske spydkasterne i et stevne i Finland. Han dro til med 88,97 meter, det nest lengste spydkastet i verden i år. Bare Vadims Vasilievskis fra Latvia har kastet lenger. Han har 90,71 meter.

Thorkildsen innledet sesongen i Doha for vel en måned siden med 83,39 meter, men det er først nå sesongen starter for alvor.

Veldig bra

- Jo, jeg synes det Andreas viste i Finland forrige helg var veldig bra. Han fikk vist at formen er god at de virkelig lange kastene kan komme, men det gjelder å ha dagen da, sier Åsmund Martinsen til NTB.

Han legger til at han tror det kan bli gøy på Olympiastadion i Berlin søndag, for det er ingen tvil om at Thorkildsen føler seg bra.

- Vi har valgt å kjøre den vanlige syklusen før stevnet i Berlin. Det er jo slik vi har for vane å gjøre det før de aller største og viktigste konkurransene, sier Martinsen.

For tredje året på rad er spyd Golden League-øvelse, men til nå er det ingen spydkaster som har klart å være med og dele gullpotten. Tidligere har det vært svært jevnt mellom Pitkämäki og Thorkildsen, og alt tyder på at det kommer til å bli mange jevne dueller i år også, selv om Thorkildsen festet et lite grep på finnen forrige helg i Finland.

Lag-EM blir trening

Etter helgens Golden League-åpning, kommer Thorkildsen til å gå løs på en knallhard treningsperiode de neste ti-tolv dagene.

- Etter Berlin er det lagt opp til mye trening, for lag-EM i Bergen neste helg er ikke så høyt prioritert. Det er en konkurranse vi tar som en del av treningen, sier Martinsen.

Det gjelder å holde høy intensitet i treningsarbeidet nå for Thorkildsen, for etter Bislett Games går det bare en uke mellom hver an Golden League-konkurransene i Roma og Paris, og der gjelder det å holde seg på topp.

VM i Berlin går fra 15. til 23. august, og helgens Golden League-åpning blir som en generalprøve på VM å regne. Derfor blir stevnet på Olympiastadion ekstra viktig nå.

Også Christina Vukicevic stiller i Berlin. Hun løper 100 meter hekk i et veldig godt felt.

- Jeg tror Thorkildsen satser på seier i Berlin. Han virker veldig fornøyd og trygg på seg selv, så jeg har forventninger til ham, sier sportssjefen i Norges Fri-idrettsforbund, Ronny Nilsen til NTB.

Han forteller at en del av de andre norske utøverne stiller i Tyrvinglekene til helgen, og i løpet av søndagen skal sportssjefen ha laget til lag-EM i Bergen neste helg klart, i alle fall på papiret.

(NTB)